Εκδήλωση Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Τρίπολης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου 2026, στο Αμφιθέατρο του 2ου Προτύπου Γενικού Λυκείου Τρίπολης, εκδήλωση Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Μετάβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στην Αγορά Εργασίας».

Κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο εκπαιδευτικός και Σύμβουλος Δια Βίου Σταδιοδρομίας κ. Νικόλαος Μαρκολέφας, μέλος του μητρώου Α1 του ΕΟΠΠΕΠ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛΕΣΥΠ).

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες, καθώς και σε γονείς και κηδεμόνες, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις εκπαιδευτικές επιλογές και τις επαγγελματικές προοπτικές μετά την ολοκλήρωση του Λυκείου. Κατά τη διάρκεια της εισήγησης παρουσιάστηκαν χρήσιμες πληροφορίες για τις δυνατότητες σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις σύγχρονες τάσεις στην αγορά εργασίας και τα κριτήρια που μπορούν να υποστηρίξουν τους νέους στη διαδικασία λήψης εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων.

Ιδιαίτερα σημαντικός ήταν και ο διάλογος που αναπτύχθηκε με τους μαθητές και τους γονείς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη μελλοντική τους πορεία.

Το σχολείο ευχαριστεί θερμά τον κ. Μαρκολέφα για την ουσιαστική και κατατοπιστική παρουσίασή του, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

20260307_184027

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης