Το Clash Royale

Το Clash Royale είναι βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής τύπου Card GameTower Defence και MOBA [1][2][3] ,όπου μπορείς να συνομιλήσεις με άλους παίκτες,με τη δημιουργία ομάδων. Δημιουργήθηκε από την εταιρία Supercell. [4] Παίζεται ανάμεσα σε 2 ή 4 παίκτες. Κυκλοφόρησε το 2016 και έφερε έσοδα 1 δισεκατομύριο $ (δολάρια) σε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας. [5]

Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται οι αρένες που μπορεί ένας παίχτης να πάει και τα τρόπαια ποΟι παίκτες κατατάσσονται σε αρένες ανάλογα με τον αριθμό τροπαίων. Οι αρένες δε διαφέρουν στο τρόπο του παιχνιδιού και μόνο η εμφάνισή τους είναι διαφορετική. Όσο ο παίκτης ανεβαίνει αρένες «ξεκλειδώνει» καινούργιες κάρτες τις οποίες μπορεί να αποκτήσει και στη συνέχεια να τοποθετεί στο deck του. Κατά κύριο λόγο, οι καλύτεροι παίκτες βρίσκονται στις υψηλότερες αρένες.

Όποιος πίκτης ξεπεράσει τα 5000 τρόπαια μπαίνει στα Leagues όπου οι παίκτες διαγωνίζονται για Season Rewards τεράστιας αξίας. Όσο πιο ψηλά φτάσει κάθε παίκτης στη κατάταξη τόσο πιο μεγάλα Season Rewards παίρνει. Κάθε Season διαρκεί 30 μέρες και όταν τελειώσει τα τρόπαιά του πέφτουν αυτόματα (κάνουν reset). [6] Υπάρχουν 3 League set με 3 divisions το καθένα τα οποία είναι:υ χρειάζεται για να είναι σε αυτήν.Ο κάθε παίκτης δημιουργεί ένα συνδυασμό (deck) από 8 κάρτες τις οποίες θα χρησιμοποιήσει για να νικήσει αυτές του αντιπάλου του και να καταστρέψει τους πύργους του. Γενικότερα, δεν υπάρχουν τέλειες κάρτες και κάθε μία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Ο παίκτης πρέπει να διαλέξει ένα συνδυασμό από κάρτες οι οποίες συνεργάζονται καλά μεταξύ τους εάν θέλει να κερδίσει. Επίσης πρέπει να γνωρίζει πότε να τοποθετήσει μία κάρτα και σε ποιο σημείο του χάρτη. Το deck που θα επιλέξει κάθε παίκτης έχει τεράστιο ρόλο στη στρατηγική που θα ακολουθήσει στη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ υπάρχουν πολλοί τύποι deck (spawner deck κτλ.) ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Θεωρητικά υπάρχουν αμέτρητα πιθανά decks που μπορούν να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν, συνήθως όμως οι καλύτεροι παίκτες έχουν decks με χαμηλό average elixir ώστε να έχουν μικρότερο χρόνο αντίδρασης. Ωστόσο τα ακριβότερα deck ανταμείβονται στο τελευταίο λεπτό όταν διπλασιάζεται ο ρυθμός παραγωγής elixir και με σωστή τεχνική μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι.

Κάθε παίκτης έχει περιορισμένη ενέργεια (elixir) το οποίο καταναλώνει για να τοποθετεί κάρτες. Το elixir φορτώνει με συγκεκριμένο ρυθμό και επομένως ο παίκτης δεν μπορεί να βάζει όσες κάρτες μαζί θέλει. Όσο πιο δυνατά stats έχει μία κάρτα τόσο πιο πολύ elixir καταναλώνει. Επομένως ο καλός παίκτης προσέχει όταν χρησιμοποιεί ακριβές κάρτες γιατί αν τις χρησιμοποιήσει λάθος θα δημιουργήσει άνοιγμα στον αντίπαλό του αφού δεν θα έχει προσωρινα elixir. Σε αυτή τη περίπτωση ο αντίπαλος μπορεί να επιχειρήσει να κάνει rush, δηλαδή να ξοδέψει όλο του το elixir σε κάρτες που κινούνται γρήγορα και κάνουν πολύ damage με την ελπίδα ότι θα σπάσουν τον πύργο πριν φορτώσει αρκετά το elixir για να τον υπερασπιστεί. Αυτή η στρατηγική είναι όμως ριψοκίνδυνη γιατί γίνεται εύκολα counter.

Γενικά το μυστικό για τη νίκη είναι να κάνεις καλά trade δηλαδή να παίζεις αποδοτικά. Με άλλα λόγια, να νικάς τις κάρτες του αντιπάλου σου χρησιμοποιόντας λιγότερο elixir απ” ότι χρησιμοποίησε αυτός για να τις βάλει. Για να το καταφέρειες αυτό είναι απαραίτητο να τοποθετείς τη κατάλληλη κάρτα, τη κατάλληλη ώρα και στο κατάλληλο σημείο του χάρτη. Το πλεονέκτημα που σου δίνουν οι πύργοι στη δική σου μεριά σημαίνει πως έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνεις καλά trade όταν αμύνεσαι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείς το επιπλέον elixir που έχεις για να κάνεις μια δυνατότερη αντεπίθεση και να κάνεις damage στο tower του αντιπάλου σου.

season

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σχολιάστε

Top