Το “Κλικ, προστάτευσέ το”

Το “Κλικ, προστάτευσέ το” είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την φωτογραφία που πραγματοποιείται σε πολλά σχολεία της Ελλάδας. Σε αυτό το πρόγραμμα μελετάμε, φωτογραφίζουμε αλλά και γράφουμε σχετικά με το θέμα που έχουμε επιλέξει.

Φέτος, σαν ομάδα του “Κλικ” του 3ου Γυμνασίου Θέρμης, επιλέξαμε για θέμα τα ζώα συντροφιάς. Το επιλέξαμε γιατί είναι κάτι που απασχολεί πολύ την κοινωνία. Όχι τόσο για τη συντροφικότητα που προσφέρουν στον άνθρωπο τα ζώα. Αλλά για το πώς οι άνθρωποι σκοπεύουν να συντηρήσουν και να προστατεύσουν τα κατοικίδιά τους. Πολλές φορές, κυρίως από αμέλεια του ιδιοκτήτη τα ζώα συντροφιάς καταλήγουν στους δρόμους χωρίς την προστασία κανενός, πολλές φορές ούτε των δήμων. Γι’ αυτό, είναι ευθύνη των ιδιοκτητών των ζώων αυτών να τα προστατεύουν σαν δικά τους παιδιά και να μην αδιαφορούν γι’ αυτά.

Σαν ομάδα, όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο “Κλικ” φέτος, φωτογραφίζουν τα κατοικίδιά τους είτε ζώα που προστατεύουν και ταΐζουν στη γειτονιά τους.

Εκτός από την φωτογράφιση, μελετάμε και για το θέμα μας. Στο πλαίσιο τη μελέτης του θέματος που επιλέξαμε, την Δευτέρα 11 Απριλίου, ήρθαν στο σχολείο μας δύο μέλη από το συμβούλιο νέων του Δήμου Θέρμης και μας ενημέρωσαν για τα αδέσποτα και τις δράσεις που έκαναν γι’ αυτά, αλλά και για το πώς γίνεται ένα ζώο συντροφιάς να καταλήγει αδέσποτο στο δρόμο μακριά από την οικογένεια, η οποία το φιλοξενούσε και το φρόντιζε. Είναι πολύ θλιβερό το πώς κάποιοι άνθρωποι αγοράζουν ή υιοθετούν ένα ζώο και μετά από κάποιο καιρό μπορεί να το παρατήσουν χωρίς καν να νοιαστούν γι’ αυτό και το μέλλον του. Κάτι αξιοσημείωτο που πληροφορηθήκαμε από αυτή την συνάντηση είναι ότι στην Θέρμη, όπου βρίσκεται και το σχολείο μας, δεν υπάρχει ούτε ένας φιλοζωικός σύλλογος για τα αδέσποτα. Ίσως να ήταν μια καλή ιδέα εμείς, ως ομάδα του “Κλικ”, να δημιουργήσουμε έναν δικό μας σύλλογο και παράλληλα τον πρώτο στον δήμο Θέρμης, παρακινώντας έτσι και τους υπόλοιπους να συμμετέ20220411_135246χουν.

Πιστεύω πως αυτό το θέμα θα προχωρήσει και θα εξελιχθεί αρκετά και στο τέλος θα βγει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα με ένα μεγάλο σύνολο δράσεων για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα.

Το άρθρο υπογράφει :

Στέφανος Καραγιάννης Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης