Σχολικός Εκφοβισμός – Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Το σχολείο μας σε συνεργασία με την Συντονίστρια του ΚΕ.Π. Υγείας Δήμου Θέρμης κ. Μάγδα Παπανίκου και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στυλιανό Αποστόλου πραγματοποίησε δράση ευαισθητοποίησης σε έξι δίωρα κατά τις ημέρες: 21/01/2023 για την Β΄ τάξη, 26/01/2023 για τη Γ΄τάξη και 02/02/2023 για την Α΄τάξημε θέμα: «Σχολικός Εκφοβισμός – Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».
Εισηγητής και συντονιστής της συζήτησης, που ακολούθησε την ενημερωτική ομιλία, ήταν ο κ. Αναστάσιος Κατραμάδος Α(ΥΓ), Ψυχολόγος στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.
Στόχος της δράσης μας ήταν εκτός από την πληροφόρηση όλων των μαθητών για το θέμα να δοθούν νέα ερεθίσματα για σκέψη ώστε :
-οι μαθητές/τριες να μπορούν να διαχειριστούν με ασφάλεια το διαδίκτυο αξιοποιώντας τις δυνματότητες που προσφέρει και αποφεύγοντας τις “κακοτοπιές”,
-να αναγνωρίζουν τι συνιστά διαδικτυακό εκφοβισμό (cyberbullying) και πώς να προστατεύονται
-να αντιληφθουν τη διαφοροποίηση του σχολικού εκφοβισμού από τα καθημερινά περιστατικά μικροσυγκρούσεων

Το θέμα του σχολικού εκφοβισμού συζητείται αυτή την περίοδο ιδιαίτερα και στην Α τάξη στο πλαίσιο του μαθήματος “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” στην ενότητα “ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ” με αφορμή δίωρο σχετικό ντοκυμαντέρ του ΙΕΠ και στοχευμένη συζήτηση με εργασίες μαθητών/τριών.

Σχολ-εκφοβισμος-2023-768x634

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης