Προσομοίωση της Σχολικής Διαμεσολάβησης

«Προσομοίωση της Σχολικής Διαμεσολάβησης» που παρουσίασε το 3ο Γυμνάσιο Θέρμης στις 4 Μαρτίου 2019, στο Βασιλικό Θέατρο, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο Συνέδριο Πρόληψης Ενδοσχολικής βίας (διοργάνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης).

Η Σχολική Διαμεσολάβηση είναι μέθοδος ειρηνικής επίλυσης των μικροσυγκρούσεων μεταξύ μαθητών/τριών, με συντονιστές-εμψυχωτές τους εκπαιδευμένους μαθητές/τριες διαμεσολαβητές. Εφαρμόζεται στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης από το 2017-2018 με αρχική εκπαίδευση από τη ΜΚΟ «Αντιγόνη» και με βοηθητικό εργαλείο τον «Οδηγό Διαμεσολάβησης». Έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο ενημέρωση όλων των μαθητών/τριών για τη διαμεσολάβηση στην αρχή της σχολικής χρονιάς και ακολουθεί η εκπαίδευση των μαθητών/τριών στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Υγείας από τη Διευθύντρια κ. Σιμουλίδου Ελισάβετ και τις καθηγήτριες κ. Γιάγκου Σταυρούλα και κ. Λυμπεροπούλου Γεωργία.

Η δράση της διαμεσολάβησης συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση του σχολικού κλίματος, στην επικράτηση του διαλόγου, στην ψυχική ενδυνάμωση τόσο των διαμεσολαβητών όσο και των διαμεσολαβούμενων και στην καλλιέργεια βασικών δεξιοτήτων επικοινωνίας των μαθητών/τριών.

Το σχολείο μας συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες για την ανταλλαγή καλών πρακτικών σχετικά με τη σχολική διαμεσολάβηση

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟ YOUTUBE

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης