ΑΛΚΗ ΖΕΙΣ

Σήμερα ήταν μια ημέρα σαν όλες τις άλλες. Ο ήλιος έλαμπε, κρύο δεν υπήρχε. Κι όμως δύο χρόνια πριν η ίδια ημέρα ήταν ημέρα πένθους, κάτι που σήμερα όλοι είχαμε ξεχάσει. Εκείνη η μέρα ήταν η μέρα που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός, ένας απλός φίλαθλος του Άρη και όχι οπαδός. Ο Άλκης δυστυχώς έπεσε σε ενέδρα άλλων οπαδών που τον μαχαίρωσαν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.

Η είδηση όπως είναι λογικό, συγκλόνισε όλη τη χώρα, όπως η χώρα συγκλονίστηκε από τα Τέμπη ή όπως όταν συγκλονίστηκε από την πτώση του πιλότου Κωστέα. Μετά έλαβαν χώρα οι υποσχέσεις, τα ποτέ ξανά και οι υποσχέσεις για μέτρα για την εξάλειψη της οπαδικής βίας. Παρόλα αυτά, η βία όχι μόνο συνέχισε να υπάρχει αλλά γιγαντώθηκε. Με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη ή τη δολοφονία του αστυνομικού από ναυτική κροτίδα. Έπρεπε να θρηνήσουμε και άλλα θύματα δηλαδή, για να παρθούν μέτρα κατά της οπαδικής βίας, τα οποία ποια ήταν; Το κλείσιμο των γηπέδων ποδοσφαίρου, αλλά όχι του μπάσκετ, βόλεϊ κλπ. Η απαγόρευση δηλαδή να πηγαίνουν οι υγιείς φίλαθλοι να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα, εξαιτίας κάποιων ανεγκέφαλων.

Γιατί υπάρχει όμως όλος αυτός ο ανεξέλεγκτος φανατισμός; Η σημερινή ημέρα είναι μια εξαίρετη ευκαιρία να το αναρωτηθούμε όλοι και κυρίως να σταματήσουμε επιτέλους αυτή τη γάγγραινα που μαστίζει τη χώρα μας. Έτσι λοιπόν οι μαθητές/τριες του 3ου Γυμνασίου Θέρμης αποφασίσαμε να περάσουμε το δικό μας μήνυμα, τη δικιά μας έκκληση για εξάλειψη αυτού του φαινομένου. Η αρχή θα πρέπει να γίνει από την εκπαίδευση, από τα σχολεία: να μη μαθαίνουμε μόνο μαθήματα αλλά πρωτίστως να είμαστε καλοί άνθρωποι, καλοί πολίτες, καλοί φίλαθλοι. Να μην καλλιεργούμε μέσα μας μίσος αλλά αγάπη.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε, να συνεργαστούμε όλοι για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Αυτό το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ να βγει αληθινό.

ΑΛΚΗ ΖΕΙΣ και είναι καθήκον όλων μας, από τον άνθρωπο μέχρι την πολιτεία, το κράτος, να βρούμε επιτέλους μια λύση για να μην υπάρξει άλλος Άλκης, άλλος Μιχάλης, άλλος Αλέξης, άλλος Μπάμπης.

ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

 

Γιώργος Ξάιδος

μαθητής του 3ου Γυμνασίου Θέρμης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης