Συνάντηση ομάδων σχολικής διαμεσολάβησης

 

Συνάντηση ομάδων σχολικής  διαμεσολάβησης έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του   3ου Γυμνασίου Θέρμης  την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στο πλαίσιο αλληλεπίδρασης και  ανταλλαγής καλών πρακτικών.

Η Διευθύντρια κα Δημοπούλου, η υποδιευθύντρια κα Σεβαστίδου και οι υπεύθυνες καθηγήτριες για τη σχολική διαμεσολάβηση, κυρίες Λυμπεροπούλου και Μήλιου μαζί με σαράντα έξι μαθητές/-τριες του σχολείου, υποδέχτηκαν θερμά σαράντα μαθητές/-τριες της ομάδας Σχολικής Διαμεσολάβησης του 1ου  Γυμνασίου Καλαμπάκας, που επισκέφτηκαν το σχολείο συνοδευόμενοι από τις κες Μανάφα,  Νικολογιάννη, Γκαντή και  Γκιάτα, ανταποδίδοντας έτσι αντίστοιχη περσινή επίσκεψη του 3ου Γ/σίου Θέρμης ( 5-7/04/2023). Ενεργό παρόν στη συνάντηση έδωσαν και δώδεκα  διαμεσολαβητές/τριες μαθητές/τριες  του 2ου ΓΕΛ Θέρμης, συνοδευόμενοι/-ες από τις υπεύθυνες καθηγήτριες κυρίες Περίσογλου και Παπαδόγιαννη, μέλη του εθνικού e-twinning  Δικτύου Σχολικής Διαμεσολάβησης που ιδρύθηκε από τις κυρίες Λυμπεροπούλου και Σιμουλίδου, εκπροσώπους των 3ου Γ/σιου Θέρμης και του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Η δράση συντονίστηκε από τις υπεύθυνες για τη διαμεσολάβηση καθηγήτριες  και από την κα Σιμουλίδου, Ψυχολόγο του Α΄ ΚΕΔΑΣΥ Ανατ. Θεσσαλονίκης στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και πρώην Διευθύντρια του 3ου Γ/σίου Θέρμης. Στόχος της συνάντησης ήταν να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές οι εκπαιδευμένοι και εκπαιδευόμενοι στη διαμεσολάβηση μαθητές/τριες των τριών σχολείων,  δουλεύοντας  βιωματικά σε διασχολικές ομάδες πάνω σε περιπτώσεις διαμεσολάβησης και επίλυσης συγκρούσεων και απαντώντας στις προκλήσεις δύσκολων περιστατικών διαμεσολάβησης. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες παρουσίασαν τις εργασίες τους στην ολομέλεια και κάθε ομάδα παρήγαγε από ένα σλόγκαν/ μήνυμα  για την προώθηση της σχολικής διαμεσολάβησης στη σχολική κοινότητα.

 

συνάντηση κολάζ

Κατά την ανατροφοδότηση, στο τέλος της συνάντησης, οι διαμεσολαβητές/τριες των τριών σχολείων δήλωσαν ότι ένιωσαν ενδυναμωμένοι στο ρόλο τους, αλλά και ικανοποιημένοι και πολύ χαρούμενοι που είχαν την ευκαιρία να ξανασυναντηθούν και να αναλογιστούν την πρόοδο που έκαναν στη διαμεσολάβηση από πέρυσι μέχρι φέτος.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση, ευγενική χορηγία της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Θέρμης, αλλά και γονέων που πρόσφεραν εδέσματα και ποτά.

Το άνοιγμα του σχολείου και η συνεργασία του με άλλα σχολεία που πραγματοποιούν παρόμοια προγράμματα και έχουν ανάλογη στόχευση για τον διάλογο, την ενσυναίσθηση, την ειρηνική επίλυση συγκρούσεων και εν τέλει τη βελτίωση του σχολικού κλίματος για πρόληψη αρνητικών και εκφοβιστικών συμπεριφορών,  μας κάνει όλους αισιόδοξους  για ένα μέλλον χωρίς βία με μαθητές/τριες ενεργούς πολίτες του αύριο.

 

 

Περί ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 8 Άρθρα
Φιλόλογος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης