Το χρονικό του 3ου Γενικού Λυκείου Αμπελοκήπων

Της Μ. Μερεχούγια

Ένα σχολείο μια ιστορία χρόνων

Τ ο σχολείο μας ιδρύεται το 1986 επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Σαπρανίδη. Εκείνη την εποχή οι Αμπελόκηποι αναπτύσσονται ραγδαία ,ο πληθυσμός αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς καθώς κι ο αριθμός των μαθητών  .Το 1Ο Λύκειο δεν επαρκεί να στεγάσει όλους τους μαθητές και  το 1985 ιδρύεται το 2ο Λύκειο το οποίο στεγάζεται στου Γκρουζούδη .Ο αριθμός των μαθητών είναι πάλι πολύ μεγάλος και για να λυθεί το πρόβλημα  ιδρύεται το 3ο Λύκειο .Τα δύο Λύκεια λειτουργούν σε δύο βάρδιες για να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης του νέου Λυκείου .Το σχολείο επανδρώνεται από τους νεότερους καθηγητές του 1ου  και του 2ου Λυκείου, πρώτος διευθυντής του σχολείο είναι ο κ. Παπαδόπουλος.  Εκείνα τα χρόνια το 3ο Λύκειο είχε δεκατρία τμήματα ,πέντε στην Α΄, τέσσερα στην Β΄ και τέσσερα στην Γ΄ Λυκείου. Το Λύκειο μας συστεγάζεται με το 2ο Λύκειο μέχρι το 1995 και το σχολικό έτος 1995-96 μετακομίζει στο 4ο Γυμνάσιο .Τα δύο σχολεία λειτουργούν σε δύο βάρδιες και συστεγάζονται μέχρι το 2007 .

Ο Σεπτέμβριος του 2007 βρίσκει το σχολείο μας ,μετά από αίτημα και αγώνες χρόνων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ,του Συλλόγου των καθηγητών ,των μαθητών και του δημάρχου κ. Κυρίζογλου  ,να μετακομίζει επιτέλους στο δικό του κτίριο μέσα στο οικόπεδο του Φιλίππου ,στο κέντρο των Αμπελοκήπων .Βέβαια η μοίρα δεν  θέλει το σχολείο μας να σταματήσει να συστεγάζεται ,έτσι στο νέο κτίριο μαζί με το σχολείο μας αρχίζει να λειτουργεί και το νεοσύστατο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο.

Το σχολείο μας στα τριάντα χρόνια της ύπαρξης του έχει να παρουσιάσει μια πλούσια δράση με διάφορα προγράμματα όπως τη συμμετοχή σε περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και αγωγής  και σταδιοδρομίας προγράμματα, εκπαιδευτικές εκδρομές ,συμμετοχή στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Βουλή των Εφήβων ,έκδοση περιοδικού και εφημερίδας ,επίσκεψη στο Φανάρι ,συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες  με πολλές διακρίσεις και μια μεγάλη γκάμα από διδακτικές επισκέψεις .Έχει να επιδείξει μια πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική δράση .Από το σχολείο μας έχουν περάσει σπουδαίοι καθηγητές με πλούσιο συγγραφικό έργο κα ακαδημαϊκή καριέρα αλλά και πολύ σπουδαίοι μαθητές ,μαθητές που έχουν διαπρέψει σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους όπως γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί κτλ καθώς και πολύ επώνυμοι καλλιτέχνες έχουν περάσει από τα θρανία του 3ου Λυκείου .

Σήμερα το σχολείο μας  αποτελεί ένα πρότυπο σχολείο με πολύ καλές υποδομές ,εξοπλισμένο τεχνολογικά ,με ένα πολύ καλό εκπαιδευτικό δυναμικό και κυρίως με ένα πολύ καλό μαθητικό δυναμικό ,είναι ένα υπόδειγμα δημόσιου σχολείου και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή συνεργασία   διευθυντή ,καθηγητών, μαθητών , συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  και βέβαια  του Δήμου.

Διευθυντές που πέρασαν από το σχολείο μας και έγραψαν την δική τους ιστορία είναι ο κ.Παπαδόπουλος ο κ. Σκαμνίωτης ,ο κ.Τσιαμούρης ,ο κ.Καρυπίδης ,ο κ.Χαρατσής ,ο κ. Βαρβαρέσος .ο κ.Νικολής και ο σημερινός διευθυντής κ. Κολτσάκης .

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης