The Red Hot Chili Peppers

ΑΠΟ: ΣΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - Μάι• 06•15


Οι Red Hot Chilli Peppers είναι ένα Αμερικάνικο συγκρότημα που αποτελείται από τους

Anthony Kiedis – φωνητικά (1983-1986, 1986–σήμερα)
Michael «Flea» Balzary – μπάσο, πιάνο, τρομπέτα, φωνητικά (1983–σήμερα)
Chad Smith – ντραμς, κρουστά (1988–σήμερα)
Josh Klinghoffer – κιθάρα, εξάχορδο μπάσο, αρμόνιο, φωνητικά  (2009–σήμερα και περιοδεύων μέλος το 2007)

Aυτή είναι η πεντάδα μετά από πολλές αλλαγές

Παλιά μέλη :
Τζον Φρουσιάντε – κιθάρα, αρμόνιο, εξάχορδο μπάσο, όργανο, κρουστά,  μπάντζο, φωνητικά (1988-1992, 1998-2009)
Dave Navarro – κιθάρα, φωνητικά (1993–1998)
Jesse Tobias – κιθάρα, φωνητικά (1993)
Arik Marshall – κιθάρα, φωνητικά (1992-1993)
D.H. Peligro – ντραμς, κρουστά (1988) DeWayne McKnight – κιθάρα, φωνητικά (1988)
Jack Sherman – κιθάρα, φωνητικά (1983-1985)
Cliff Martinez – ντραμς, κρουστά, φωνητικά (1983-1986)
Jack Irons – ντραμς, κρουστά (1983, 1986-1988)
Χίλελ Σλόβακ – κιθάρα, φωνητικά (1983, 1985–1988)

Ο πρώτος τους δίσκος ονομασμένος The Red Hot Chili Peppers,δεν έγινε  επιτυχία αλλά ήταν αρκετός για να συνεχίσουν.

Δεύτερος δίσκος είναι το Freaky Styley,το οποίο είχε στοιχεία Punk και  Funk,όχι μεγάλη επιτυχία αλλά είχε αρκετό παίξιμο στο ραδιόφωνο των  πανεπιστιμίων

Τρίτος δίσκος το The Uplift Mofo Party Plan,είχε τους Peppers σε σταυροδρόμι γιατί έγινε μεγάλη επιτυχία,αλλά καθώς η μπάντα είχε επιτυχία,ο τραγικός θάνατος του κιθαρίστα Χίλελ Σλόβακ από υπερβολική δόση ναρκωτικών τους έφερε σε ένα σταυροδρόμι,να συνεχίσουν ή να  διαλύσουν το γκρου. Η επιτυχία ήρθε το 1989 με τον δίσκο Mother’s Milk και τον νέο αλλά ικανό κιθαρίστα Τζον Φρουσιάντε,με αποτέλεσμα να μπορέσουν να έχουν  airplay στο Mtv και στο ράδιο και την σχεδόν τέλεια cover του Higher  Ground του Stevie Wonder,ένα απο τα πρώτα τραγούδια που είναι βασισμένο επάνω στο εξαιρετικό μπάσο του Flea

Το 1991 η μπάντα έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο με το record Blood Sugar Sex Magik,το οποίο τελειοποίησε την «φόρμουλα» που θα γίνουν γνωστή funk ryth (flea,chad) hard lead riffs (john). Επίσης το περιοδικό Rolling Stone το ονόμασε ως ένα απο τα καλύτερα αλπουμς της  δεκαετίας του ’90(μαζί με τους Nirvana,Green Day,Smashing  Pumpkins,Oasis κ.α)αλλά και όλων των εποχών (δίπλα στους Led  Zeppelin,Pink Floyd,Queen,Beatles,Rolling Stones,Green Day κ.α)

Όλες αυτές οι επιτυχίες έφεραν ένα(αλλά μεγάλο)κακό,ο κιθαρίστας John  Fusciante,ανίκανος να κρατήσει την πίεση από την φήμη, εγκαταλείπει το  συγκρότημα. 1995,η επιστροφή των Peppers με νέο ήχο και νέο κιθαρίστα,κοντινό φίλο  του Flea,Dave Navarro.Ο νέος ήχος του One hot minute,με το aggressive  και leading μπάσο του Flea και τον βαρύ ήχο της κιθάρας του  Navarro,έδωσαν τον ήχο του άλμπουμ σχεδόν μέταλ. Το άλμπουμ, μοναδικό  για την μπάντα αλλά οι fans δεν έμειναν ευχαριστιμένοι από τον νέο ήχο. 1999.Californication. Η επιστροφή του Fusciante έκανε την μεγάλη  διαφορά στον ήχο της μπάντας,αφήνοντας τα Rap influlenced vocals,ο  Anthony άρχισε να μελετάει τις δυνατότητες της φωνής του,καθώς οι  υπόλοιπη μπάντα μελέτησαν μουσική θεωρεία,με αποτέλεσμα το ποιο  μελωδικό ήχο τους μέχρι τότε.

2002 Η μπάντα μετά την μεγάλη επιστροφή του Fusciante (αλλά και των  ίδιων) αποφάσισαν να κάνουν ένα ελαφρύ άλμπουμ,μόνο το τραγoύδι By The  Way είχε το παλιό στυλ της μπάντας, μερικοί fans άρχισαν να ανησυχούν  για την μπάντα.

2006 Το «Stadium Arcadium» κυκλοφορεί,και γίνεται μια επιτυχία μέσα στην πρώτη εβδομάδα.Το Rolling Stone,έγραψε ότι το Stadium Arcadium είναι η μεγαλύτερη κυκλοφορία της μπάντας,και είχαν δίκιο,εφόσον αποφάσισαν να κάνουν ένα «mix» από τα στίλ που άλλαξαν μέσα στα χρόνια,λόγο της ποικιλίας στιλ αλλά και τεχνικών μουσικής το Stadiu Arcadium κέρδισε Grammys Και βραβεύτηκε ως το καλύτερο και εμπορικό άλμπουμ της χρονιάς


Μετάβαση στο scratch.mit.edu

2011 Μετά την δεύτερη αποχώρηση του John Fusciante,οι Peppers με τον κιθαρίστα Josh Klinghoffer τον κιθαρίστα που είχαν για τις Live εμφανίσεις τους,κυκλοφορούν το Im with you,ένα άλμπουμ το οποίο έφερε νέο ήχο στα αυτιά των fans, με καλοκαιρινά τραγούδια αλλά και δυνατά single.

Το 2012 οι Red Hot Chili Peppers μπήκαν στο Rock n Roll Hall of Fame,και έγιναν αληθινοί θρύλοι της μουσικής, μαζί με τους Led Zeppelin,The Beatles,Pink Floyd κ.α και αργότερα τους Nirvana και Green Day. Επίσης μας έδωσαν και ένα απρόβλεπτο jam με τους Green Day,Roonie Wood,Slash κ.α.

Σχολιάστε

Top