ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Η ξενάγηση στο Κέντρο Εξομοιωτών που λειτουργεί σε στρατόπεδο στην Αλεξανδρούπολη ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση  ότι οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να εκτελέσουν διαφορετικές εικονικές ασκήσεις με μεγάλη ακρίβεια. Έτσι, προετοιμάζονται ικανοποιητικά για όσα θα αντιμετωπίσουν σε μια πραγματική μάχη, χωρίς να βγουν από το κέντρο ή να ξοδέψουν καύσιμα και πυρομαχικά!! Η επίσκεψη στο αεροδρόμιο ήταν επίσης πολύ εντυπωσιακή, αφού παρακολουθήσαμε από κοντά τις διαδικασίες απογείωσης!! Ανεβήκαμε και στον πύργο ελέγχου και μάθαμε πως οι υπεύθυνοι ελέγχουν με τα κατάλληλα όργανα την κυκλοφορία των αεροσκαφών.

  ΤΣΙΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Α6

Την Τετάρτη 08/03/2023 επισκεφθήκαμε με το σχολείο μου, το κέντρο Αξιωματικών και τον  Πύργο ελέγχου του αεροδρομίου, στην Αλεξανδρούπολη. Ήταν μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για μένα! Μοναδική γιατί, δεν είχα ξαναπάει ποτέ ως τώρα και ξεχωριστή γιατί εκτός από αυτά που είδα και ενθουσιάστηκα, έζησα την απόλυτη εμπειρία οδήγησης ενός άρματος μάχης(τανκ) με προσομοίωση.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΑΡΟΣ  Α6

Η Εκδρομή μας στην πόλη της Αλεξανδρούπολης μου φάνηκε εκπληκτική. Αρχικά,  στο στρατόπεδο μου έκανε εντύπωση ο χώρος των εξομοιωτών. Αναλυτικότερα ,η τεχνολογία και ο τρόπος με των οποίων εκπαιδεύονται οι μαθητές ήταν πολύ ενδιαφέρων  και ασύλληπτος για τα δεδομένα μου.

Τέλος οι άνθρωποι ήταν πολλοί ευγενικοί και απάντησαν με χαρά όλες τις ερωτήσεις μας.

Στην συνέχεια,  βέβαια,  η  τοποθεσία του αεροδρομίου με κέρδισε.  Αρχικά,  ήταν η πρώτη  φορά που βρέθηκα   σε έναν τέτοιο χώρο, όποτε ξαφνιάστηκα με τον τρόπο διαχείρισης από το προσωπικό του αεροπλάνου.  Επίσης η άφιξη του αεροπλάνου με θέα από ψηλά ήταν εκθαμβωτική και η συνεννόηση με τα ραντάρ σωστή.

Τέλος η ξενάγηση ήταν εξίσου καλή και ευγενική.

Αυτές ήταν οι εντυπώσεις μου και η γνώμη μου για την εκδρομή.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΣΑΚΛΑΚΗΣ  Α5

      H εκδρομή που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 8/3 μου άφησε μόνο καλές αναμνήσεις.

      Αρχικά αναχωρήσαμε στις 8:00 το πρωί. Ο πρώτος προορισμός μας ήταν το στρατόπεδο με τα άρματα. Εκεί παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση για την εκπαίδευση των στρατιωτών. Μπήκαμε και σε εξομοιωτές οι οποίοι σε έκαναν να νιώθεις σαν να το οδηγάς εσύ. Στη συνέχεια, πήγαμε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. 

      Ήταν σχετικά μικρό αλλά πολύ εντυπωσιακό. Αργότερα ανεβήκαμε στον πύργο ελέγχου στον οποίο παρακολουθήσαμε την απογείωση ενός αεροπλάνου.

      Αυτή η εκδρομή θα μου μείνει αξέχαστη.

Παπαλαζάρου Ελευθέριος

Πριν από λίγες ημέρες πήγαμε μια εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη.  Η διαδρομή με το λεωφορείο προς τους προορισμούς μας ήταν πολύ διασκεδαστική. Πιστεύω πως, όπως σε όλες τις εκπαιδευτικές εκδρομές μάθαμε καινούρια, πρωτάκουστα πράγματα για εμάς. Η ξενάγηση στους χώρους ήταν αναλυτική και ξεκάθαρη όπως και οι πληροφορίες που μας έδωσαν για αυτά που είδαμε.  Προσωπικά πέρασα πολύ ωραία, ελπίζω και οι υπόλοιποι συμμαθητές. Κυρίως έμαθα ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα τα οποία δεν γνώριζα. Αυτή η εκπαιδευτική εκδρομή θα μου μείνει αξέχαστη για όλους αυτούς τους λόγους .

Σιούλα Άρτεμις

Αυτά που με εντυπωσίασαν περισσότερο στην εκδρομή ήταν πολλά.  Ένα από αυτά ήταν το ποσό καλά και ευγενικά μας υποδέχτηκε ο στρατός  στο στρατόπεδο για να κοιτάξουμε πως εκπαιδεύονταν ένας άνθρωπος με διαφορά είδη τανκ.  Ήταν καταπληκτικό το πως εκπαιδεύονταν και το πως μάθαιναν όλες τι συμβουλές του στρατού. Επίσης κατι που με εντυπωσίασε ήταν το πως γινόταν να συνεννοηθεί αυτός που καθότανε στον πύργο ελέγχου με τον πιλότο του αεροπλάνου. Μου άρεσε πάρα πολύ η εκδρομή και θα ήθελα να την επαναλάβω ξανά σε άλλη περιοχή!!!!!!

Πιατίδης Γεώργιος