
Για μία ακόμα σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη εκδρομή της Γ’ τάξης του Γυμνασίου μας από τις 02/4/2025 έως τις 05/4/2025 με μεγάλη συμμετοχή και βεβαίως με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η όμορφη Κέρκυρα ήταν ο προορισμός μας, η οποία είναι ανεξάντλητη από αξιοθέατα που αγγίζουν όλες τις περιόδους της ιστορίας μας. Εξάλλου η εκδρομή πάνω από όλα έχει επιμορφωτικό χαρακτήρα και κατόπιν ψυχαγωγικό.
Επισκεφθήκαμε την Παλαιά Πόλη με τα δύο φρούρια, το Παλαιό και το Νέο. Προσκυνήσαμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, του πολιούχου και προστάτη της Κέρκυρας με τη θαυματουργή διπλή σαρκοφάγο, που βρίσκεται στην καρδιά της Παλαιάς Πόλης. Περιηγηθήκαμε τα γραφικά πλακόστρωτα καντούνια, την πλατεία Λιστόν (τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων), το «κανόνι», τη Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών, το Ποντικονήσι, ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και στη Φιλαρμονική Εταιρεία «Νικόλαος Μάντζαρος», έναν από τους πιο ιστορικούς πνευστούς οργανισμούς στην Ελλάδα.
Δεν παραλείψαμε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων «Casa Parlante», που ζωντανεύει την Κερκυραϊκή οικογένεια κατά την Ενετοκρατία. Eπίσης γνωρίσαμε την Παλαιοκαστρίτσα με το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, την παραλία με τα σμαραγδένια νερά της, καθώς και το Μοναστήρι της Παναγίας. Βεβαίως δοκιμάσαμε και το φημισμένο κουμ-κουάτ, το παραδοσιακό φρούτο του νησιού. Ψυχαγωγηθήκαμε, διασκεδάσαμε σε επιλεγμένα μέρη. Επιστρέφοντας περπατήσαμε το Γιοφύρι της Άρτας. Τα παιδιά μας ήταν ενθουσιασμένα με άψογη συμπεριφορά, θαύμασαν το νησί και μαζί με τους εκπαιδευτικούς δήλωσαν ότι αυτή η εκδρομή θα μείνει αξέχαστη χαραγμένη στην καρδιά τους. Προστέθηκαν αξέχαστες αναμνήσεις, στις οποίες θα αναπολούμε με χαρά και συγκίνηση.