ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το ονομα του σχολείου μου είναι το 40ο Δημοτικό Σχολείο  και βρίσκεται στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Προάστιο Πατρών. Χτίστηκε  το 1931 επί Γ. Παπανδρέου, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και την πλατεία του χωριού.

Το σχολείο μας είναι 6θέσιο. Αρχικά υπήρχε μόνο το ισόγειο, το οποίο είναι χτισμένο από πέτρα. Πολλά χρόνια αργότερα, περίπου το 1980 που η μαμά μου ήταν μαθήτρια σε αυτό το σχολείο, προστέθηκαν οι αίθουσες του πρώτου ορόφου. Παράλληλα χτίστηκε και το κτήριο του Νηπιαγωγείου και το σχολείο έγινε 6θέσιο.Το κτήριο είναι βαμμένο με χαρούμενα χρώματα και υπάρχουν πολλές όμορφες ζωγραφιές.

Το προαύλιο του σχολείου μας είναι αρκετά μεγάλο αν και θα ήθελα να είναι μεγαλύτερο. Είμαστε αρκετά τυχεροί που έχουμε αρκετά δέντρα γύρω γύρω αλλά θα μου άρεσε περισσότερο αν μπορούσαμε να φυτέψουμε και λουλούδια. Υπάρχουν και μερικά πολύχρωμα παγκάκια.

Το σχολείο και το προαύλιο του δεν θα είχε ζωή αν δεν υπήρχαμε εμείς οι μαθητές και οι δάσκαλοί μας. Όταν βγαίνουμε διάλειμμα αρχίζουν οι φωνές, τα γέλια, ακόμη και τα κλάματα γιατί μπορεί κάποιο παιδί να χτυπήσει, αλλά όλα είναι στο πρόγραμμα. Αλλά το σχολείο δεν είναι μόνο το διάλειμμα και το παιχνίδι, είναι και η μάθηση και για να υπάρχει μάθηση πρέπει να υπάρχουν και δάσκαλοι. Οι δάσκαλοί μας, μας διδάσκουν κάθε μέρα πολλά πράγματα.

Τις περισσότερες φορές θέλουμε πολύ να πηγαίνουμε στο σχολείο και άλλες πάλι όχι. Πάντως μπορώ να πω με σιγουριά ότι όταν πάμε εκδρομή δεν λείπει κανείς.

Δέσποινα Μπουμπούλη

Σχολιάστε