Μια περιήγηση στα Μετέωρα

Ένα ταξίδι στους βράχους των Μετεώρων είναι μια ιδιαίτερα όμορφη εμπειρία. Το φανταστικό θέαμα ξεκινά από όταν αντικρίσει κανείς για πρώτη φορά τους πανύψηλους, επιβλητικούς και τεράστιους βράχους. Στην αρχή θα βρεθεί στην Καλαμπάκα, χτισμένη ακριβώς στις «ρίζες» των βράχων, που την «κοιτάζουν» από ψηλά.

Η Καλαμπάκα είναι μια όμορφη κωμόπολη για διαμονή και έχει πολλά ξενοδοχεία και ξενώνες. Έχει επίσης τουρισμό, από όλον τον κόσμο, όλο τον χρόνο. Είναι ιδανικό μέρος, θα έλεγε κανείς για  βόλτα και για φαγητό σε πολύ όμορφες παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια, πάντα βέβαια κάτω από τους βράχους. Επίσης έχει πάρα πολλά μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα και σουβενίρ.

Από εκεί ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί τα μοναστήρια που δε βρίσκονται μακριά, κάνοντας μια πολύ ωραία διαδρομή. Στους πιο χαμηλούς βράχους «στέκονται» οι μικρές μονές του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά και του Ρουσσάνου. Στη συνέχεια συναντά και άλλες μονές, μεγαλύτερες, του Αγίου Στεφάνου, της Αγίας Τριάδας και τη μονή Βαρλαάμ. Ξεχωριστή εντύπωση κάνει η μεγαλύτερη από τις μονές, του Μεγάλου Μετεώρου, ένα μοναστήρι με πολύ όμορφο εσωτερικό και του Αγίου Στεφάνου, που είναι μικρό αλλά η εικόνα του είναι πραγματικά ξεχωριστή. Πρέπει κανείς να έχει αρκετές δυνάμεις ή να κάνει στάσεις, για να ανεβεί τα πολλά σκαλιά που υπάρχουν σε κάποιες μονές και είναι φτιαγμένα στους βράχους. Από εκεί ψηλά μπορείς να δει κανείς  πραγματικά κάτω από τα πόδια του την Καλαμπάκα! Οι επισκέπτες που ανεβαίνουν με αυτοκίνητα ή λεωφορεία είναι πάρα πολλοί και από την Ελλάδα και από άλλες χώρες, σε σημείο που μερικές φορές έχει πάρα πολλή κίνηση και δεν έχει μέρος να παρκάρουν. Όταν κάποιος επισκεφτεί αυτό το μέρος θα φέρει στο μυαλό του όλους τους μοναχούς και όλες τις μοναχές που έζησαν εκεί στο πέρασμα των αιώνων, θα σκεφτεί με πόσο κόπο έφτιαξαν σιγά σιγά τα μοναστήρια, θα ζήσει για λίγο τη ζωή των μοναχών και οι αναμνήσεις που θα έχει, θα είναι πραγματικά αξέχαστες!

Είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτεί κανείς τουλάχιστον μία φορά.

Από τον Βασίλη Ε.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης