Το Ε΄2 ταξιδεύει στον βράχο της Ακρόπολης

 Την 1η Ιουνίου τα παιδιά της Ε΄ δημοτικού πήγαμε στο σημαντικότερο αρχαιολογικό μνημείο της ελλάδας,  τον  βράχο της Ακρόπολης. Αφότου επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία, μετά από μια ώρα δρόμο φτάσαμε στον προορισμό μας .

Περπατήσαμε λίγο , ανεβήκαμε μερικά σκαλοπάτια και πριν περάσουμε την κύρια είσοδο, συναντήσαμε την ξεναγό. Εκεί μας έδωσαν εξοπλισμό ο οποίος περιελάμβανε ένα tablet και ακουστικά ώστε να ακούμε την ξεναγό. Αμέσως μετά κατευθυνθήκαμε προς τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Όταν εισήλθαμε στον χώρο, είδαμε το Ηρώδειο θέατρο και έπειτα αντικρίσαμε τα μεγάλα και εντυπωσιακά Προπύλαια. Στην συνέχεια είδαμε τον Παρθενώνα, ένα πάρα πολύ εντυπωσιακό μνημείο, για το οποίο μάθαμε πάρα πολλές πληροφορίες. Το τελευταίο μνημείο που είδαμε ήταν το Ερέχθειο οπού σταθήκαμε να θαυμάσουμε μια ελιά διακοσίων ετών, η οποία είχε φυτευτεί για να τιμήσει την μάχη του Ποσειδώνα και της Αθηνάς.

 Όταν τελικά κατεβήκαμε από την Ακρόπολη, φ

άγαμε, ξεκουραστήκαμε λίγο και επιστρέψαμε στο σχολείο. Παρ΄όλο τον ήλιο και τη ζέστη, είχαμε μια υπέροχη εμπειρία! Οι άνθρωποι εκεί ηταν πολύ φιλόξενοι. Επίσης, καταλάβαμε πόσο σημαντικός ήταν ο βράχος της Ακρόπολης για εκείνα τα χρόνια αλλά και για τις σημερινές γενιές. Περάσαμε τον χρόνο μας πολύ ευχάριστα. Αυτή η εκδρομή ήταν αξέχαστη!

IMG20220601112013

Σχολιάστε