ΠΑΡΚΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ
Στη βόρεια πλευρά της Οδού Σισμανογλείου, πεζοδρομήθηκε στα τέλη του 20ου αιώνα έκταση στα σύνορα με τα γειτονικά Μελίσσια και το Νέο Μαρούσι, με τα οποία συνδέθηκαν τα Βριλήσσια με γραφικές γεφυρούλες και πέτρινα μονοπάτια που οδηγούν στο ρέματα πάρκο αναπτύχθηκε ένας παιδότοπος και αναψυκτήριο. Το καταπράσινο τοπίο συνοδεύουν ήχοι από τα βατραχάκια και λοιπά μέλη της ιδιαίτερης πανίδας της περιοχής. Το πάρκο εκτείνεται σε 10 στρέμματα και αποτελεί τμήμα της ευρύτερης ιδιαιτέρου κάλλους πεζοδρομημένης παραρεμάτιας ζώνης αναψυχής Χαλανδρίου-Βριλησσίων-Μελισσίων-Νέας Πεντέλης.
ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ
Η Ναυτική Βάση των Βριλησσίων είναι έκταση 52 στρεμμάτων στα Βριλήσσια Αττικής, στους πρόποδες του Πεντελικού Όρους που απαλλοτριώθηκε το 1958 με βασιλικό διάταγμα για την αξιοποίησή της ως «Αποθήκη Εθνικών Κειμηλίων» του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος (ΥΠΕΘΑ). Η έκταση αυτή χρησιμοποιήθηκε για την εγκατάσταση βάσης επικοινωνιών που συνδεόταν με παρακείμενη αμερικανική βάση της Νέας Μάκρης. Μετά το κλείσιμο της τελευταίας, μεταφέρθηκε μέρος του εξοπλισμού εκτός Βριλησσίων.
Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη (ΤΥΠΕΤ)
Στην καρδιά της πόλης των Βριλησσίων εντοπίζεται μια πευκόφυτη έκταση που χρησιμοποιείτο παλιά ως χώρος κατασκηνώσεων των παιδιών του ταμείου υγείας των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, γνωστής ως ΤΥΠΕΤ. Η έκταση διατηρήθηκε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000, οπότε και ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του κεντρικού πάρκου της πόλης, του πάρκου «Μίκη Θεοδωράκη». Ποδηλατόδρομοι από την Μπακογιάννη διέρχονται μέσα από το πάρκο, κινούνται γύρω από τον παιδότοπο, την αλάνα και το χώρο αναψυχής, ενώ στην καρδιά του πάρκου δεσπόζει η νεοανεγερθείσα αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, «Αίθουσα Νίκου Εγγονόπουλου». Η έκταση καταλαμβάνει 19 στρέμματα, διαθέτει πεζόδρομο και χώρο σταύθμευσης, ενώ παρακείμενες δεξαμενές υπενθυμίζουν το πλούσιο σε νερό υπέδαφος της περιοχής. Το πάρκο πήρε το όνομά του προς τιμήν του αγαπητού μουσικοσυνθέτη.