Σχολείο και ψυχολογία του εφήβου: συγκρούονται;

15-1

Είναι γνωστό πως οι έφηβοι περνούν μια δύσκολη περίοδο όσο ταυτόχρονα προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις σχολικές υποχρεώσεις.

Πολλοί νέοι αντιμετωπίζουν διάφορες μορφές βίας, είτε αυτή είναι λεκτική είτε σωματική. Αρχικά οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την ανατροφή των παιδιών τους με ορισμένες αρχές και αξίες, που αντικατοπτρίζονται στην συμπεριφορά τους.

Στη συνέχεια, το σχολείο οφείλει να λάβει μέτρα και να θέτει όρια, ώστε να αποτραπούν οποιεσδήποτε ψυχοφθόρες ενέργειες.

Τα παιδιά καλό θα ήταν να μιλήσουν σε κάποιον ειδικό, ώστε να τους βοηθήσει με τα προβλήματά τους. Ένας ψυχολόγος θέλει μόνο να μας βοηθήσει χωρίς να κρίνει.

Τέλος, οι έφηβοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να έρθουν αντιμέτωποι με την μοναξιά και να διαχειριστούν ψυχολογικά θέματα μόνοι τους. Πολλές φορές θα βρεθούν μόνοι τους στο δωμάτιό τους, ενώ άλλοι στην ηλικία τους περνούν τον χρόνο τους διασκεδαστικά, αλλά πρέπει να μην ξεχνάνε πως ο χρόνος με τον εαυτό μας είναι σημαντικός και μπορεί να βοηθήσει στην ανεξαρτητοποίηση μας.

Σχολιάστε

Top