H διαχρονική σημασία της ειρήνης

Δημιουργία μαθητή στο μάθημα των εικαστικών

Αναμφίβολα, η ειρήνη αποτελεί πολύτιμο αγαθό για την εξέλιξη του πολιτισμού, γι’ αυτό οφείλουμε να βρούμε τρόπους εδραίωσης της.

Αρχικά, η ειρήνη προσφέρει αισθήματα ασφάλειας και σιγουριάς, καθώς δεν επικρατεί ο φόβος αλλά ο διάλογος και η δικαιοσύνη μεταξύ κρατών. Έτσι, η κοινωνία θα προοδεύσει και θα ευημερήσει σε όλους τους τομείς. Συγκεκριμένα, η εδραίωση της ειρήνης θα προωθήσει  την ανάπτυξη των επιστημών, των τεχνών και του πνεύματος, αφού ο άνθρωπος θα μπορεί να εμπνέεται και να δημιουργεί ελεύθερα.

Επίσης, σε περίοδο ειρήνης σημαντική ανάπτυξη θα γνωρίσει και η οικονομία, αφού θα ελαττωθούν τα έξοδα στην ιατρική περίθαλψη. Ταυτόχρονα, η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ των κρατών θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση σοβαρών οικολογικών προβλημάτων.

Γι’ αυτό τον λόγο επιτακτικές κρίνονται, λοιπόν, οι δράσεις εδραίωσης της ειρήνης.

Καταρχάς, αν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ότι η ειρήνη συμβάλλει στην παγκόσμια ανάπτυξη και πρόοδο, με την πάροδο του χρόνου θα παρατηρήσουμε ότι οι λαοί θα αποκτήσουν παγκόσμια συνείδηση, με αποτέλεσμα να μην καταφεύγουν σε πολέμους, αλλά να λύνουν τις διαφωνίες κι τα προβλήματα τους βασιζόμενοι στη δημοκρατία.  Συμπληρωματικά, με την ενίσχυση των πολιτικών εκείνων, οι οποίοι θα εργαστούν για να υπάρξει συνεργασία και ειρήνη μεταξύ των κρατών, θα επιτευχθεί η καταπολέμηση του εφιαλτικού πολέμου σε όλα τα μέρη του πλανήτη μας.

Επιπρόσθετα, συμφωνούμε στο ότι οι νέοι αποτελούν το μέλλον της ανθρωπότητας, έτσι η αφύπνισή τους στο θέμα της ειρήνης, θα τους προτρέψει να δημιουργήσουν μία κοινωνία στην οποία δεν θα επικρατούν οι σημερινές ανισότητες και τα στερεότυπα, που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά θα κυριαρχούν η ειρήνη, η ισότητα και η δικαιοσύνη.

Τέλος, η παροχή χρημάτων για την επίλυση των προβλημάτων που αποτελούν πληγές του σύγχρονου πολιτισμού, όπως η φτώχεια και η πείνα θα προσέφεραν στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα να ορθοποδήσει, καθώς πολλά χρήματα επενδύονται στην κατασκευή όπλων που φέρνουν την καταστροφή.

Συμπερασματικά, παρατηρούμε ότι η εδραίωση της ειρήνης παγκοσμίως, θα προσφέρει στον κόσμο πολλά θετικά σε όλους τους τομείς.

Γράφει ο Γιώργος Χασιώτης Γ4

IMG-280c6f27328d53610d559f5c34c22cd3-V final

Δημιουργία μαθητή στο μάθημα των εικαστικών

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης