Αντιμετωπίζοντας το άγχος των εξετάσεων: Συμβουλές για δυναμικούς μαθητές!

Η σχολική χρονιά τελειώνει, αλλά πριν ξεχυθούμε ανέμελοι στις παραλίες ορθώνεται μπροστά στα έντρομα μάτια μας ο σκόπελος των εξετάσεων!

Το άγχος των εξετάσεων είναι μια κοινή αίσθηση μεταξύ των μαθητών που προετοιμάζονται για εξετάσεις. Η πίεση για επίδοση  μπορεί να οδηγήσει σε άγχος πολλούς από εμάς, αλλά υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπιστεί. Ορίστε μερικά tips – συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε το βουνό της ύλης, τους βλοσυρούς επιτηρητές και τους αυστηρούς βαθμολογητές με αισιοδοξία και ψυχική αντοχή! Στιγμιότυπο οθόνης 2024-05-14 144237

Πρώτον, είναι σημαντικό να οργανώνουμε τον χρόνο μας και να διατηρούμε έναν ρεαλιστικό προγραμματισμό μελέτης (π.χ. μην περιμένετε ότι θα βγάλετε όλη την ύλη της ιστορίας σε ένα απόγευμα – ΑΔΥΝΑΤΟΝ!).

Δεύτερον, η υγιεινή διατροφή – ίσως κι ένα extra παγωτό – και ο ύπνος συμβάλλουν στην αποτελεσματική μάθηση και στη μείωση του άγχους.

Τρίτον, η άσκηση και αγαπημένες δραστηριότητες – χόμπι, μικρής διάρκειας (μην το παρακάνετε), μπορούν να βοηθήσουν στη χαλάρωση. Επιπλέον, οι τεχνικές αντιμετώπισης του άγχους, όπως η μεταφορά των σκέψεων σε θετικά μονοπάτια, μερικές ευχάριστες συζητήσεις με τους φίλους σας,(έτσι βοηθάμε ο ένας τον άλλο), ένας περίπατος μπορούν να κάνουν θαύματα!

Τέλος, είναι σημαντική η συνειδητοποίηση ότι οι εξετάσεις δεν ορίζουν το σύνολο της αξίας μας. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε όλοι σημαντικοί και ξεχωριστοί και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις σχολικές μας επιδόσεις. Εξάλλου μπορούμε να μάθουμε και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας από κάθε αποτέλεσμα.

 Με την προσπάθεια και την προετοιμασία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το άγχος των εξετάσεων και να προχωρήσουμε με αυτοπεποίθηση στις δοκιμασίες.

Οι καλοκαιρινές διακοπές θα είναι η τέλεια ανταμοιβή μας!

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

Γράφει η Έρικα Στεργίου Γ4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης