Έρωτας και η Αγάπη για τους εφήβους

Ο έρωτας!! Συναίσθημα υπέροχο, αναγκαίο και αναζωογονητικό!! Ο έρωτας δίνει την ώθηση για να δημιουργεί ο άνθρωπος, να γίνεται καλύτερος, να φροντίζει τον εαυτό του και τους γύρω του.
Ο αμοιβαίος έρωτας είναι η απόλυτη ευτυχία. Δύο άνθρωποι που αγαπιούνται, που αναζητά ο ένας την παρέα του άλλου, που περνάνε ωραία μαζί και πολλές φορές, ο έρωτας τους οδηγεί στον γάμο. Έτσι, οι άνθρωποι δημιουργούν οικογένειες, ζουν κάτω απ” την ίδια στέγη. Αυτό είναι η επιδίωξη κάθε ανθρώπου. Να βρει έναν άνθρωπο που να ταιριάζει, να ερωτευτεί και να κάνει οικογένεια μαζί του. Κι αυτό είναι το αίσιο τέλος ενός έρωτα.
Σ’ αυτή την περίπτωση, ο έρωτας μετατρέπεται σε αγάπη.  Το πιο δυνατό συναίσθημα των ανθρώπων.  Ο έρωτας είναι εγωιστικό συναίσθημα,  δυνατό που μας οδηγεί σε έντονες συμπεριφορές.  Η αγάπη, όμως, μας ηρεμεί, μας γαληνεύει.  Η αγάπη μας οδηγεί στη φροντίδα, στο νοιάξιμο. Η αγάπη μας κάνει πιο δοτικούς.
Βέβαια, υπάρχει κι ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση. Αυτή είναι μια στενάχωρη κατάσταση που ο κάθε άνθρωπος θέλει να δώσει ένα τέλος για να μην πονάει, να μην κλαίει. Γιατί είναι δύσκολο να βλέπεις αυτόν που είσαι ερωτευμένος να συνεχίζει τη ζωή του και να προχωρά χωρίς εσένα. Εδώ, χρειάζονται η οικογένεια, οι φίλοι να σε στηρίξουν με την αγάπη τους. Γι’  αυτό, αναφέραμε πιο πάνω ότι ο έρωτας είναι εγωιστικό συναίσθημα.  Επειδή ο έρωτας δεν έχει ανταπόκριση, είμαστε δυστυχισμένοι με την ευτυχία του άλλου, όταν συναντά τον έρωτα σε κάποιο άλλο πρόσωπο.  Ενώ, η αγάπη δεν είναι έτσι. Όταν αγαπάμε, θέλουμε ο άλλος να είναι καλά, να είναι χαρούμενος κι ας μην είναι μαζί μας.

Γράφουν η Γεροντίδου Κωνσταντίνα Γ1, η Γιαννακίδου Ελισάβετ Γ1 και η Μήτσιου Χριστίνα Γ3

FB_IMG_1683443865476

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης