Μονοήμερη στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Πελοποννήσου και είναι ένα γοητευτικό ελληνικό λιμάνι-πόλη με πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες. Ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας Γνωστό για την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, τα γραφικά στενά σοκάκια με τα νεοκλασικά κτίρια και την οθωμανικής έμπνευσης αρχιτεκτονική, η μικρή πόλη έχει περιγραφεί ως ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Πρόσφατα κάναμε μια μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο με το σχολείο, από την οποία είδα αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα .

Αρχικά με το που φτάσαμε, βρέθηκα με την παρέα μου και εξερευνήσαμε την παλιά πόλη και τα απίστευτα σοκάκια της.  Λόγω του υπερβολικού κόσμου , δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανέβουμε πάνω στο Παλαμήδι με τα πούλμαν διότι θα κάναμε αρκετή ώρα μέχρι να φτάσουμε. Κατά την περιήγησή μας στην παλαιά πόλη σταματήσαμε σε υπέροχες καφετέριες για να κάτσουμε να ξεκουραστούμε. Επιπλέον αγοράσαμε αρκετά αναμνηστικά και δώρα από τα πάρα πολλά και όμορφα μαγαζιά μέσα στα διάφορα σοκάκια της παλαιάς πόλης. Καθίσαμε δίπλα στον φάρο του λιμανιού και απολαύσαμε τη θάλασσα και το Μπούρτζι στο απέναντι νησάκι. Αυτό το μικρό ενετικό φρούριο βρίσκεται σε ένα μικρό νησάκι στον κόλπο του Ναυπλίου ανάμεσα στην πόλη και τη θάλασσα. Tο Ναύπλιο είναι γεμάτο από μπουκαμβίλιες, οι οποίες το καθιστούσαν ένα πανέμορφο μέρος.

Καταλήγοντας, περάσαμε πάρα πολύ ωραία στο Ναύπλιο , κάναμε πολλές αναμνήσεις και σίγουρα θα μείνει στην μνήμη όλων μας ως μια πολύ ωραία εκδρομή

1 Σχόλιο

  1. Πολύ ωραίο και ενημερωτικό το άρθρο σου Μαρία για την εκδρομή σας στο Ναύπλιο. Από όσα ωραία περιγράφεις θα συμφωνήσω με τις «υπέροχες καφετέριες», το «γεμάτο από μπουκαμβίλιες», Ναύπλιο, «οι οποίες το καθιστούσαν ένα πανέμορφο μέρος» και τη μαγευτική θέα στο Μπούρτζι. Είμαι σίγουρος πως θα σας μείνει αξέχαστη αυτή η εκδρομή.

Υποβολή απάντησης