Ford Ranger-Raptor

Η Ford ιδρύθηκε στις 16 Ιουνίου 1903 από τον Χένρι Φορντ στο Ντιτρόιτ. Η εταιρεία και ο ιδρυτής της έφεραν την επαναστατική καινοτομία στον τρόπο παραγωγής αυτοκινήτων με το μοντέλο Ford Model T του 1908 – 1927, το οποίο καθιέρωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης την έννοια μαζική παραγωγή.

Η Ford παρουσίασε το 2022, το ολοκαίνουργιο Ranger Raptor twin-turbo 3 λίτρων EcoBoost V6 με απόδοση ισχύος  288 PS ιπποδύναμη(  Ένας ίππος (1ΗΡ) είναι ίσος με τα ¾ του κιλοβάτ (ΚW)) και 491  Nm ροπής για εκπληκτική ικανότητα εντός και εκτός δρόμου. Φτάνει τα 180 χλμ. και καταναλώνει 13,8 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ. Ζυγίζει 2.578 κιλά και έχει ωφέλιμο φορτίο 552 κιλά. Επιπλέον εκδίδεται με κινητήρα πετρελαίου 200 ίππων και 2 λίτρων.

Το σύστημα της εξάτμισης είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ώστε να μεταβάλλονται τα χαρακτηριστικά της προσφέροντας ρυθμιζόμενους ήχους κινητήρα με τέσσερις λειτουργίες εξάτμισης για να ταιριάζει σε διαφορετικά σενάρια οδήγησης, επτά επιλέξιμες λειτουργίες μετάδοσης κίνησης και ανασχεδιασμένη ανάρτηση με εσωτερικά αμορτισέρ  FOX Live Valve 2,5 ιντσών που αναπτύχθηκε από τη Ford Performance.

Μελετήθηκε και κατασκευάστηκε για να χρησιμοποιείται  σε όλους του τύπους εδάφους από την έρημο μέχρι τα βουνά.

Ο επικεφαλής μηχανικός προγράμματος  Ford Performance, Dave Burn, δήλωσε για το Ranger Raptor.«Έχουμε επικεντρωθεί πραγματικά στην παροχή ενός φορτηγού γνήσιων επιδόσεων με το Next-Gen Ranger Raptor», «Είναι σημαντικά πιο γρήγορο, φαίνεται απίστευτο, είναι γεμάτο με νέα χαρακτηριστικά και είναι το πιο σκληρό Ranger που έχουμε φτιάξει ποτέ».

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από τη Ford Motor Hellas και από διαδικτυακή έρευνα.

 

  Ford Model T

Ford Model T

Ford Ranger-Raptor

Ford Ranger-Raptor

1: Τα αρχικά προέρχονται από τη λέξη «Pferdestärke», που σημαίνει ιπποδύναμη στα γερμανικά.

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης