Συνέντευξη από …την κυρία Γκαμίλη!

12043118_878852622168747_4263049237167524326_n

-Κυρία Γκαμίλη καλημέρα σας. Αρχικά σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διαθέτετε. Πριν ξεκινήσουμε τη σημερινή συνέντευξη πραγματοποιήσαμε μια έρευνα στο διαδίκτυο για σας. Γνωρίζουμε πως έχετε σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία Η μεγάλη σας αγάπη είναι η Λαογραφία καθώς έχετε καταθέσει στο ΕΚΠΑ μια πολύ ενδιαφέρουσα Συλλογή λαογραφικού υλικού από το χωριό Δολιανά, της επαρχίας Δωδώνης, του νομού Ιωαννίνων.

  • -Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε ποιος ήταν ο λόγος που επιλέξατε να σπουδάσετε γαλλική φιλολογία;

-Ευχαριστώ παιδιά, πάρα πολύ που με επιλέξατε για αυτή τη συνέντευξη. Όταν ήμουν στο Δημοτικό πήγαινα σε ελληνογερμανικό σχολείο αλλά δεν μου άρεσαν καθόλου τα γερμανικά. Μια μέρα πήγα στο σπίτι μιας φίλης μου για να παίξουμε όμως διακόψαμε το παιχνίδι για να κάνει μάθημα γαλλικών. Μόλις άκουσα την καθηγήτρια να μιλάει γαλλικά, τα λάτρεψα! Στο γυμνάσιο επέμεινα και κατάφερα να πάω στην ελληνογαλλική σχολή jeanne d’arc.

  • Πόσα χρόνια διδάσκετε στο 4ο Γυμνάσιο Πειραιά και ποιο ήταν το κίνητρό σας να ενταχθείτε στο δυναμικό του συγκεκριμένου σχολείου;

Υπηρετώ σε αυτό το σχολείο 28 ολόκληρα χρόνια! Είμαι δεμένη με την περιοχή καθώς μεγάλωσα εδώ. Είχα και έχω εξαιρετικούς συναδέλφους. Αγαπώ πολύ αυτό το σχολείο και λυπάμαι πολύ που πλησιάζει η ώρα της συνταξιοδότησής μου.

  • Ποια είναι η αγαπημένη σας σχολική χρονιά;

Όλες οι σχολικές χρονιές είναι σημαντικές για εμένα επειδή η καθεμία έχει τις δυσκολίες αλλά και ομορφιές.

  • Θα αλλάζατε επάγγελμα, αν ναι ποιο επάγγελμα θα ασκούσατε;

Δεν θα άλλαζα σε καμία περίπτωση επάγγελμα γιατί μου αρέσει να βρίσκομαι ανάμεσα στα παιδιά και να συμβάλλω στην διαμόρφωση του χαρακτήρα σας έτσι ώστε να γίνετε σκεπτόμενα άτομα με ενσυναίσθηση και κοινωνική συνείδηση. Δεν με ενδιαφέρει να μάθετε τον Ενεστώτα του ρήματος aimer=αγαπώ αλλά να το κάνετε πράξη!!!
Σας ευχαριστούμε πολύ!
Αλεξία Βελή & Νατάσα Καφούρου

Αλεξία Βελή & Νατάσα Καφούρου

Σχολιάστε

Top