Συνέντευξη με τον γυμναστή της…καρδιάς μας

#SummerLeague
#MVP Χατζησμαλης Θεόδωρος
33 pts. 19 rbn 7 ast 1 blk 48 eff

Στις 26-08- 1989 η Εθνική Ελλάδος Παίδων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αφού αντιμετώπισε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τη Γιουγκοσλαβία. Η διοργάνωση έγινε στην Ισπανία, με τη «γαλανόλευκη» να στέφεται πρωταθλήτρια. Αναλυτικά το ρόστερ της τότε Εθνικής Παίδων: Κώστας Πολίτης, Κώστας Γκαγκαουδάκης, Θοδωρής Αστεριάδης, Θοδωρής Χατζησμάλης, Γιάννης Γεωργικόπουλος, Αργύρης Πιάρας, Δημήτρης Καλόγηρος, Κώστας Χατζόπουλος, Βάιος Γιώρας, Βαγγέλης Λογοθέτης, Νίκος Οικονόμου, Κώστας Ταμπάκης.

Στη στήλη μας παραχώρησε συνέντευξη ένας από τους πρωταγωνιστές και αγαπημένος γυμναστής του σχολείου μας Θοδωρής Χατζησμάλης.

- Από ποια ηλικία ασχολείστε με το μπάσκετ;

-Άρχισα να ασχολούμαι με το μπάσκετ από την ηλικία των 12 ετών. Ξεκίνησα στον Ιωνικό, όμως έπαιζα από μικρός στις αλάνες.

-Για ποιο λόγο επιλέξατε  το μπάσκετ;

-Το μπάσκετ είναι συναρπαστικό άθλημα με γρήγορες εναλλαγές φάσεων, ανατρεπτικό το όποιο χρειάζεται τεχνική κατάρτιση και φυσική κατάσταση.

-Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απόδοση ενός αθλητή;

-Σε κάθε αθλητή βασικό ρόλο παίζει η οικογένεια του. Φυσικά βασικός παράγοντας αποτελεί  το ταλέντο που έχει ο καθένας και η συνέπεια που δείχνει στις προπονήσεις, στις αθλητικές υποχρεώσεις και η βοήθεια των συμπαικτών αφού μιλάμε για ομαδικό  άθλημα.

-Γιατί γίνατε καθηγητής γυμναστικής;

-Πάντα είχα μια αγάπη για τα παιδιά και αυτό το επάγγελμα δίνει τη δυνατότητα άμεσης επαφής με τα παιδιά πάνω στο αντικείμενο που μου αρέσει.

-Πολλοί αθλητές λένε ότι δεν φτάνει στην κορυφή ο πιο ταλαντούχος αλλά ο πιο εργατικός, ισχύει;

`-Φυσικά   η σκληρή δουλειά είναι καταλυτικός παράγοντας αλλά αν κάποιος συνδυάσει την δουλειά με το ταλέντο φτάνει την επίδοση του σε άλλο επίπεδο. Πολλοί ταλαντούχοι απέτυχαν επειδή δεν δούλεψαν και άλλοι με λιγότερο ταλέντο αλλά με συνέπεια και μεθοδικότητα μεγαλούργησαν.

-Μια σκηνή από  την αθλητική σου πορεία που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό σου;

-Αναμφισβήτητα η κορυφαία στιγμή στη σταδιοδρομία μου ήταν η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την εθνική μας ομάδα στην Ισπανία με αντίπαλο στον τελικό την πρώην Γιουγκοσλαβία (Σερβία).

-Ποιο ήταν το μεγαλύτερο σωματείο στο οποίο συμμετείχατε ;

-Πέρα από την εθνική ομάδα, αγωνίστηκα σε ομάδες Α1 κατηγορίας και στο εξωτερικό. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη ομάδα ήταν στην Πορτογαλία η Πόρτο

-Ποιος ήταν ο αγαπημένος σας συμπαίκτης και γιατί;

-Είχα πολύ καλή σχέση με όλους τους συμπαίκτες μου όμως αυτός που ξεχωρίζει είναι ο φίλος μου ο Λαζάρου με τον οποίο κάναμε παρέα και εκτός γηπέδου.

9.Ποιος παίκτης ήταν το είδωλό σου;

Όταν ξεκίνησα το μπάσκετ μεσουρανούσε ο Jordan τον οποίο θαύμαζα  πολύ για την ταχύτητα, την ευστοχία του και τις αέρινες κινήσεις του.

-Τι αποκόμισες μετά από αυτή τη προσπάθεια στο μπάσκετ;

Αυτό που έμαθα ήταν πως για να πετύχεις χρειάζεται να κάνεις όνειρα, να θέτεις στόχους και να προσπαθεις να τα υλοποιήσεις με τη συντροφικότητα, και να θέτεις τον εαυτό σου στην διάθεση της ομάδας για να πετύχεις κοινούς στόχους με τους συμπαίκτες σου!

Σε ευχαριστούμε πολύ!

Σχολιάστε

Top