”Με λένε Σάντρα ’’

ΑΠΟ: ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - Μαρ• 06•16

20151218_125202”Με λένε Σάντρα ’

”Με λένε Σάντρα ’’

 

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 παρακολούθησα με το σχολείο μου , τη θεατρική παράσταση ”Με λένε Σάντρα ’’στο Θέατρο Τέχνης της οδού  Πεσμαζόγλου 5, στο κέντρο της Αθήνας. Το θέατρο αυτό θεωρείται ιστορικής σημασίας , αφού εκεί δίδαξε και έπαιξε ένας απ ΄ τους  μεγαλύτερους  Έλληνες σκηνοθέτες και ηθοποιούς , ο Κάρολος Κουν.

Η υπόθεση της παράστασης ήταν οι κίνδυνοι που κρύβει το διαδίκτυο και στηρίζεται στην πραγματική ιστορία της  Amanda Todd.

Ένα νέο κορίτσι διψά για την αποδοχή και τον θαυμασμό των συνομήλικων της. Κλεισμένη στο δωμάτιό της , ταξιδεύει στον κόσμο του διαδικτύου με το ψευδώνυμο «Σάντρα» και μαγεύεται απ’ αυτόν . Γνωρίζει πολλούς καινούριους «φίλους», ανταλλάσσει απόψεις μαζί τους και ανα πτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με τον “Μπούλμπασαρ‘’ , αφού έχουν την ίδια κοσμοθεωρία.

Όμως η περιήγηση σε αυτό τον μαγικό κόσμο κρύβει παγίδες και η «Σάντρα» δεν το γνωρίζει αυτό. Οι διαδικτυακοί φίλοι της την πείθουν πως στο διαδίκτυο δεν έχει σημασία ποιος πραγματικά είσαι και τι σκέφτεσαι. Ένα μόνο έχει σημασία, όπως της εξηγεί μια «φίλη»: «Δεν πρέπει ποτέ , μα ποτέ, να είσαι βαρετός». Ακολουθεί τη συμβουλή της και σιγά σιγά χάνει τον  εαυτό της. Παρασύρεται απ’ τους subscribers  που την ενθαρρύνουν και  κάποια στιγμή χορεύει τολμηρά μπροστά στην κάμερα. Και τότε αρχίζει ο εφιάλτης.

Ένας άγνωστος κακόβουλος χρήστης που είδε τον χορό της την εκβιάζει και, επειδή εκείνη δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς, στέλνει το συγκεκριμένο βίντεο σε όλους τους γνωστούς της. Η «Σάντρα» γίνεται ρεζίλι στο σχολείο της και όλοι οι φίλοι της, πραγματικοί και διαδικτυακοί, την κακολογούν και την εγκαταλείπουν .Τότε παίρνει τη μεγάλη απόφαση να αυτοκτονήσει με χάπια μπροστά στην κάμερα . Την τελευταία στιγμή όμως , αποφασίζει να ματαιώσει την πράξη αυτή και να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή , στον πραγματικό κόσμο .

 

Η κριτική μου : Ήταν ένα έργο διδακτικό και προσιτό στους εφήβους , αφού οι ήρωες ήταν  έφηβοι .Η συμπεριφορά τους, οι αντιλήψεις τους, ακόμα και η γλώσσα που μιλούσαν μας ήταν πολύ γνώριμα .Πιστεύω να έπεισε πολλούς  από εμάς που το παρακολουθήσαμε ότι το διαδίκτυο κρύβει κινδύνους και μόνο με τη σωστή χρήση θα αποτελέσει ένα σωστό εργαλείο στα χέρια μας.

 

  Θοδωρής Παπαθεοδώρου Β3

Σχολιάστε

Top