Προβλήματα που απασχολούν τους μαθητές

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Οι μαθητές έχουν πάρα πολλά προβλήματα με το σχολείο που τους κάνουν να το μισούν. Συνήθως τα προβλήματα αυτά είναι άγχος, κατάθλιψή και αδιαφορία. Αυτό οφείλετε σε πολλά πράγματα που έχουν με το σχολείο και τους καθηγητές τους.

Το πιο συχνό φαινόμενο στη ζωή των μαθητών είναι, όπως είπαμε και παραπάνω το άγχος. Το άγχος είναι μία ‘’ασθένεια’’ που συχνά φέρνει λύπη στους μαθητές. Οι καθηγητές φταίνε σε αυτό επειδή αν φωνάξουν σε ένα παιδί τόσο δυνατά που του δημιουργήσουν ψυχολογικό τραύμα, μετά το παιδί θα φοβάται τον συγκεκριμένο καθηγητή.

Η κατάθλιψη είναι επίσης ένα πρόβλημα. Σε αυτό όμως συνήθως δεν φταίνε οι καθηγητές. Στην αλλαγή σχολείου π.χ. δημοτικό προς γυμνάσιο τα πράγματα αλλάζουν κατά πολύ, αν τα δύο παιδιά που ήταν φίλοι στο δημοτικό πάνε σε διαφορετική τάξη ή και σε διαφορετικό σχολείο η σχέση δεν μένει ίδια.

Τα παιδιά επίσης τα τελευταία χρόνια δεν ενδιαφέρονται για τα μαθήματα τόσο πολύ. Κάποια μόνο πηγαίνουν βόλτες έξω και βλέπουν κινητό όλη μέρα, με αποτέλεσμα να μην έχουν καλούς βαθμούς και πολλά από αυτά να μένουν στην ίδια τάξη. Εννοείται ότι μπορούμε να βγαίνουμε βόλτες μία στο τόσο για να χαλαρώνουμε και να παίρνουμε αέρα αλλά όχι και κάθε μέρα.

Οι μαθητές δεν είναι όμως οι μόνοι που φταίνε διότι όλοι κάνουμε λάθη. Και τα παιδιά όμως, και οι καθηγητές πρέπει να σκέφτονται περισσότερο πριν ρωτήσουν ένα παιδί για την προσωπική του ζωή, για το πώς τα πάει στα μαθήματα και για τις όλες δραστηριότητές του.

Χρυσούλα Αναστασιάδου Α3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης