Τρόποι καταπολέμησης του bullying

ΡΟΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Το bullυing στις μέρες μας κατέληξε να είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει σωστή αντιμετώπιση. Όμως με τις κατάλληλες ενέργειες μπορούμε να το σταματήσουμε.  Αυτό που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε σε κάθε περίπτωση είναι:

α) να μην υποστηρίζουμε τον εκφοβιστή και να βοηθήσουμε αυτόν που δέχεται το bullying.

β) να μην τραβάμε βίντεο ή φωτογραφίες την ώρα που ασκείται bullying. Αντιθέτως να είμαστε με το μέρος του παιδιού που δέχεται bullying και να αποτρέπουμε τα υπόλοιπα παιδιά απ’ το να δημοσιεύουν τα βίντεο/φωτογραφίες.

γ) να πούμε για το περιστατικό σε έναν ενήλικα. Στο σχολείο, μπορούμε  να μιλήσουμε με τους συμβούλους σχολικής ζωής, με τον/την ψυχολόγο ή κοινωνική λειτουργό ή με έναν/ μία εκπαιδευτικό. Στο σπίτι, μπορούμε να μιλήσουμε με τους γονείς μας.

δ) ανώνυμα να ζητήσουμε βοήθεια από ψυχολόγο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS-1056 (τηλεφωνικά, με mail ή μέσω chat)ώστε να μας πούνε τι μπορούμε εμείς και οι συμμαθητές/ τριές μας να κάνουμε για να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης