Ο ρόλος του θεατή

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΕΡΟΝΙΚΑ -  ΜΠΑΚΑΤΣΗ ΙΟΛΗ

Όταν γίνεσαι μάρτυρας σε ένα περιστατικό εκφοβισμού πρέπει να ακολουθήσεις την συνείδησή σου και να κάνεις το σωστό. Ποιο είναι όμως το σωστό; Ο ρόλος του θεατή μια τέτοιας κατάστασης είναι σημαντικός και οφείλει να δράσει γρήγορα προτού γίνει το κακό.

Αρχικά, αν είσαι παρών ή παρούσα σε ένα τέτοιο γεγονός, δεν πρέπει να γελάσεις καθώς μια τέτοια στάση πιθανόν να ενθαρρύνει τον θύτη. Ακόμη, πρέπει να επικοινωνήσεις με κάποιον ενήλικα ή καθηγητή ο οποίος μπορεί να δράσει έγκαιρα  και με τον κατάλληλο τρόπο. Επιπλέον, έχεις τη δυνατότητα – εφόσον το επιθυμείς και δεν φοβάσαι ή δεν είσαι σε κίνδυνο- να πάρεις το μέρος του θύματος και να σταματήσεις επιτόπου τον εκφοβισμό.  Τέλος,  μπορείς να προτείνεις στα θύματα διάφορα κέντρα αντιμετώπισης όπως η Γραμμή SOS 1056 η οποία είναι διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο που μπορείς να επικοινωνήσεις με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.

Συνοψίζοντας, το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι ανεπίτρεπτο στις μέρες μας και όλοι πρέπει να αναλάβουμε ενεργό δράση για την εξάλειψή του.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης