Ο εκφοβισμός δεν χωράει στη φιλία

ΒΟΡΓΙΑ ΜΑΡΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ – ΚΑΡΕΛΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

Ο Μετίν και η οικογένεια του μόλις μετακόμισαν από την Τουρκία στην Ελλάδα και οι γονείς του πήγαν να τον γράψουν στο νέο του σχολείο στη Αθήνα. Ήταν πολύ ενθουσιασμένος με το καινούργιο του σχολείο μέχρι που το επισκέφτηκε για πρώτη φορά.

Ήταν ολομόναχος και  κανένας δεν τον έκανε παρέα. Γύρισε σπίτι του πολύ στεναχωρημένος και δεν ήθελε να ξαναπάει στο σχολείο του. Η μητέρα του όμως με πολλά παρακάλια κατάφερε να τον πείσει και όντως την επόμενη μέρα μια παρέα παιδιών τον πλησίασε. Ήταν μια μεγάλη παρέα αγοριών της Δευτέρας τάξης που ήθελαν να τον πλησιάσουν για να τον γνωρίσουν καλύτερα. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο μικρός Μετίν ήταν πολύ χαρούμενος με την καινούργια του παρέα και περνούσαν ευχάριστα τα διαλείμματά τους.

Το καλοκαίρι πέρασε και η παρέα χωρίστηκε ώστε ο καθένας να περάσει ένα ευχάριστο διάστημα με την οικογένειά του. Το φθινόπωρο έφτασε και τα σχολεία άνοιξαν. Όλη η παρέα των αγοριών ήταν χαρούμενη που θα ξαναβρίσκονταν όλοι μαζί. Πιο χαρούμενος όμως ήταν ο μικρός Μετίν , ο οποίος δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα συνέβαινε…

Όταν ξαναβρέθηκε η παρέα κάτι είχε αλλάξει. Τα αγόρια είχαν γίνει πολύ ψυχρά και επιθετικά προς τον Μετίν. Του μιλούσαν συνεχώς άσχημα και τον μείωναν. Στην αρχή ο Μετίν νόμιζε πως τον κορόιδευαν για πλάκα και δεν τον πείραζε,  αλλά μέρα με την μέρα αυτό αυξανόταν και πήγαινε σπίτι του στεναχωρημένος. Η μητέρα του έβλεπε τον γιο της στεναχωρημένο και προσπαθούσε να καταλάβει τι γινόταν στο σχολείο… Αφού έβλεπε ότι η κατάσταση του γιου της χειροτέρευε, μια μέρα αποφάσισε να πάει η ίδια στο σχολείο του παιδιού της να μάθει τι συμβαίνει.. Τότε αντίκρισε τους «φίλους» του να τον ενοχλούν, που όπως ήταν φυσικό,  την εξαγρίωσε και έφυγε με προορισμό το σπίτι της για να περιμένει τον Μετίν θέλοντας να του μιλήσει…

Όταν τελείωσε το σχολείο και ο μικρός πήγε στο σπίτι του βρήκε την μητέρα του να τον περιμένει  με σοβαρό ύφος.

-Γεια σου αγάπη μου πως πήγε το σχολείο;;

-Καλά, μαμά.

-Γιατί μου λες ψέματα; Ξέρω πως οι φίλοι σου σε κοροϊδεύουν και το διαπίστωσα σήμερα που ήρθα κρυφά στο σχολείο σου..

-Μα δεν με κοροϊδεύουν! Είναι φίλοι μου και δεν θα το έκαναν ποτέ αυτό.

-Αγάπη μου αυτοί δεν είναι φίλοι σου ..  αυτός που σε ζηλεύει και προσπαθεί να σε μειώσει για να νιώσει αυτός καλύτερα δεν είναι φίλος, φίλος είναι αυτός που σε αγαπάει και σε εκτιμάει για αυτό που είσαι και όχι για αυτό που θα ήθελε να είσαι. Για αυτό καλύτερα να απομακρυνθείς από αυτά τα παιδιά και να βρεις κάποιον άλλον να κάνεις παρέα!! Σίγουρα θα βρεις κάποιον που θα σε αγαπάει και θα σε εκτιμάει για αυτό που είσαι. Υπάρχει ο ιδανικός φίλος για σένα απλά μέχρι στιγμής δε σας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστείτε.

Ο Μετίν κατάλαβε τα λόγια της μητέρας του και απομακρύνθηκε από την παρέα που τον έκανε να νιώθει άσχημα. Ακούγοντας τις συμβουλές της μητέρας του βρήκε ένα άλλο παιδί από την τρίτη τάξη που τον αγαπούσε πραγματικά, τον σεβόταν και μαζί δημιούργησαν αξέχαστες αναμνήσεις.

Αυτή η ιστορία έκανε τον Μετίν να καταλάβει πως φίλος, δεν μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε που θα γνωρίσει και ότι την προσοχή του την αξίζουν μόνο άτομα που τον σέβονται. Ύστερα από αυτό το περιστατικό – που αποτέλεσε μάθημα για τον Μετίν- ο Μετίν ζει χαρούμενος χωρίς να πιστεύει πως φίλος του θα είναι κάποιος δημοφιλής που θα τον εκμεταλλεύεται και θα τον κάνει παρέα με σκοπό να τον κοροϊδεύει και να γελάει εις βάρος του.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης