ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

   σοφου
Μια ανάμνηση που ποτέ δεν θα μου φύγει από το μυαλό ,αλλά και από την μύτη ήταν η μυρωδιά του σέλινου που έβραζε το πρωί των Χριστουγέννων.
    Στο νησί μας την Λέσβο είναι η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνταγή που κάθε γιαγιά μαγείρευε και φρόντιζε η παράδοση να συνεχίζεται στην κόρη της ή στην νύφη της και στην συνέχεια στην εγγονή της.
    Πρόκειται για κρέας μαγειρεμένο με σέλινο.
    Το μαγειρεύουμε χρόνια αλλά πάντα θυμάμαι 3 συμβουλές :πρώτα να βράζουμε το κρέας για να μαλακώσει, μετά να ζεματίσουμε το σέλινο και έπειτα να αγχώσουμε όλους τους καλεσμένους για να μην  μας κόψει το αυγολέμονο. Πάντα μαγειρεύονται ξεχωριστά τα δύο υλικά , ως που έρχεται η ώρα τους να συναντηθούν στην κατσαρόλα για να ανταλλάξουν τις γεύσεις τους.
Συνταγή 
-  1,5 κιλό χοιρινό σπάλα ή μπούτι
-  1,5 κιλό σέλινο
-  3-4 πράσα (προαιρετικά)
άνηθο
-  αλατοπίπερο
-  1 κρεμμύδι
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
-  2 λεμόνια
Σοφού Ιωάννα ( μαθήτρια Α1)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης