Στις 17/12 λάβαμε μέρος στην διαδικτυακή δράση «Συνταγές με άρωμα
Χριστουγέννων και λίγα τροφοχιλιόμετρα», που διοργανώθηκε από το ΚΕΠΕΑ
Ιεράπετρας, με την παρουσίαση τοπικών συνταγών. Ως μαθητές του 4ου
Λυκείου Μυτιλήνης, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε τα πασίγνωστα στην τοπική
κοινωνία «παξιμάδια γλυκάνισου» και τα γεμιστά σύκα με καρύδια και
γλυκάνισο.
Χάρη στη σωστή προετοιμασία, τη θετική διάθεση και την εργατικότητά
μας καταφέραμε να κατακτήσουμε το 3ο βραβείο στην κατηγορία:
«Περιβαλλοντικό αποτύπωμα της τροφής» ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές σε
πανελλήνιο επίπεδο, πράγμα που μας συγκίνησε ιδιαίτερα.
Βέβαια, δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την θαυμάσια εμπειρία που
ζήσαμε από τη συμμετοχή μας στη δράση. Κατά τη διάρκειά της υπήρχε
κλίμα χαράς και πολύ κέφι! Αποκομίσαμε πληροφορίες εξαιρετικά χρήσιμες για
τοπικά προϊόντα και συνταγές άλλων περιοχών της Ελλάδας, που σίγουρα
μας κίνησαν το ενδιαφέρον για αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων για τις
διατροφικές συνήθειες άλλων περιοχών και για την ένταξη στη διατροφή
μας προϊόντων με… λίγα τροφοχιλιόμετρα.
Δεσποτέλλη Χριστίνα ( μαθήτρια του Α1 )