Οι μαθητές του Στ 1 αποχαιρετούν το σχολείο

Γράφει η Ανδριάνα Γεωργαντοπούλου

¨Στο δημοτικό σχολείο πέρασα τα καλύτερα έξι χρόνια της ζωής μου. Έκανα πολλούς καλούς φίλους που λάτρευα. Ερχόμουν στεναχωρημένη γιατί δεν μου άρεσε το σχολείο αλλά μετά που έβλεπα τους φίλους μου γινόμουν χαρούμενη. Γελάγαμε στο μάθημα, παίζαμε όλοι μαζί κυνηγητό, ποδόσφαιρο και στρατόπεδο. Δεν θέλω να φύγω από το δημοτικό γιατί είμαι στεναχωρημένη που θα πάω σε ξεχωριστό γυμνάσιο από τους φίλους μου. Αγαπάω το δημοτικό. »

 

Γράφει ο Νικόλας Βαλσαμής

«Αυτά τα 6 χρόνια στο δημοτικό ήταν τα καλύτερα. Είμαι πολύ στεναχωρημένος διότι θα χάσω τους περισσότερους φίλους μου. Επίσης είμαι και πολύ χαρούμενος, διότι θα μάθω νέα πράγματα στο γυμνάσιο και θα κάνω πολλούς φίλους. »

Γράφει ο Άγγελος Ανυφαντής

Σκέψεις για το δημοτικό σχολείο: Γνώρισα τον κολλητό μου, αλλά έφυγε στην Τρίτη τάξη. Η καλύτερη χρονιά  ήταν η Πρώτη, γιατί είχα μια καλή δασκάλα και γνώρισα πολλούς φίλους. Η χειρότερη χρονιά ήταν η Πέμπτη γιατί για έναν μήνα είχα μόνο έναν φίλο, όμως η δασκάλα μου ήταν καλή. Μια καλή στιγμή ήταν όταν γνώρισα τον κολλητό μου, ο οποίος είναι στο Στ2. Μια κακή στιγμή ήταν όταν έχασα όλους τους φίλους μου από το τμήμα εκτός από έναν, τον κολλητό μου. Είμαι πολύ στεναχωρημένος που φεύγω από το σχολείο, γιατί φοβάμαι το Γυμνάσιο. Η τελευταία χρονιά ήταν καλή, αν και κάποιοι εκπαιδευτικοί τα χαλάνε όλα. Άλλο δυσάρεστο συμβάν ήταν ο κορονοϊός  που ήμασταν στη webex. Μία καλή ανάμνηση ήταν η τελευταία μας εκδρομή, που πήγαμε βόλτα στην Άνω Πόλη και φάγαμε παγωτό. Αυτά τα 6 χρόνια είχαν πολλές καλές και κακές στιγμές. Θα μου μείνουν όμως αξέχαστα. Επίσης θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όλες τις δασκάλες που μου μάθανε πράγματα αυτά τα χρόνια. Αντίο σχολείο. Αντίο Δημοτικό»

Γράφει ο Γεώργιος Δελημάρης

«Όταν πρωτοήρθα στο καινούριο αυτό σχολείο ήμουν πολύ αγχωμένος αλλά άδικα. Στη μεγάλη αυτή διαδρομή έχω πολλές αναμνήσεις. Πολλές ωραίες στιγμές και είμαι ευγνώμων για όσα πράγματα έχω μάθει. Μπορεί να υπήρχαν μερικές συγκρούσεις αλλά η φιλία με τους συμμαθητές μου ήταν τόσο δυνατή που δεν έχω παράπονα από το δημοτικό. Πολλές φορές διασκέδαζα στις εκδρομές και γνώριζα συνέχεια νέους φίλους. Μια αρκετά στενάχωρη στιγμή ήταν όταν ο κολλητός μου έφυγε από το σχολείο. Έχω μία υπέροχη σχολική ζωή στο Δημοτικό»

Γράφει ο Νικόλας Παπαγεωργίου

Στο δημοτικό: Γνώρισα τους καλύτερούς μου φίλους. Έκανα καινούριες παρέες. Έμαθα πολλά καινούρια πράγματα. Πήγαμε πολλές εκδρομές. Γνώρισα καινούριους δασκάλους και δασκάλες. Είμαι πολύ στεναχωρημένος που φεύγω από το δημοτικό.»

Γράφει ο Δημήτρης Κατωπόδης

«Στο δημοτικό έκανα καινούριους φίλους, έμαθα πάρα πολλά καινούρια πράγματα, πήγαμε πολλές εκδρομές. Στις εκδρομές μου άρεσε πολύ όταν ήμασταν στο λεωφορείο αλλά μου άρεσε και ο προορισμό. Είμαι στεναχωρημένος που φεύγω από το δημοτικό, μετά από έξι χρόνια»

Γράφει ο Χρήστος Αγγελόπουλος

«Στο δημοτικό έμαθα πολλά πράγματα και έκανα καινούριους φίλους, που έχω περάσει πολλές ώρες μαζί τους. Ένα πράγμα που μου άρεσε είναι οι εκδρομές, ειδικά στο λεωφορείο που παίζουμε παιχνίδια, γελάμε και μαζεύουμε εμπειρίες. Μου άρεσε και ο προορισμός γιατί βλέπω πράγματα που δεν έχω ξαναδεί. Χαίρομαι που φεύγω από το Δημοτικό και πάω Γυμνάσιο, αλλά λυπάμαι ταυτόχρονα γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν».

Γράφει ο Νικόλας Ευθυμίου

«Στο δημοτικό έμαθα πάρα πολλά πράγματα. Έκανα καινούριους φίλους και πήγα πολλές εκδρομές. Η αγαπημένη μου στιγμή ήταν όταν κερδίσαμε τους σχολικούς αγώνες ποδοσφαίρου. Επίσης είμαι ευγνώμων αλλά και πολύ στεναχωρημένο, επειδή θα χάσω πολλούς φίλους και δεν θα ξαναέρθω σε αυτό το σχολείο»

Γράφει ο Αλέξης Λοίζος

«Στο δημοτικό πέρασα πολύ ωραία. Ήμουν με τον φίλο μου τον Νικόλα που με πρόσεχε και παίζαμε. Μου άρεσε που πήγαμε πολλές εκδρομές και έμαθα αρκετά καινούρια πράγματα.»

 

Γράφει η Ειρήνη Βλάχου

«Όταν ήρθα στο καινούριο μου σχολείο, η πρώτη μέρα ήταν δύσκολη γιατί δεν ήξερα κανέναν. Τις επόμενες ημέρες όλοι με κοιτούσαν περίεργα γιατί δεν με ήξεραν. Την επόμενη χρονιά, στην Πέμπτη δημοτικού ήταν όλα πιο καλά. Τα παιδιά με είχαν συνηθίσει. Είχα κάνει και φίλους. Στην Έκτη επίσης ήταν όλα καλά, δεν είχα κανένα θέμα. Όμως τώρα που καταλαβαίνω πως θα φύγω και θα ξαναγυρίσω σε σχολείο της γειτονιάς μου, στενοχωριέμαι γιατί δεν θα ξαναδώ τους φίλους μου. Τα χρόνια μου στο δημοτικό ήταν πολύ ωραία. Πέρασα τέλεια και θα μου λείψει το δημοτικό, που είχα καλές και κακές στιγμές. »