ΕΥΡΩΠΑΪKOΣ ΧΩΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 5 ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ- -ΙNSTITUT JAUME ALMERA

Άνοιγμα φωτογραφίαςΆνοιγμα φωτογραφίας

➢ Στις 22, 23 Οκτωβρίου 2023, το 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας υποδέχτηκε εκπαιδευτικό προσωπικό από το Institut Jaume Almera το οποίο εδρεύει στο Vilassar De Dalt της Ισπανίας και διαθέτει διαπίστευση Erasmus+. ➢ Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το Institut Jaume Almera με θέμα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. ➢ Την προετοιμασία και οργάνωση της επίσκεψης και την υποδοχή του εκπαιδευτικού προσωπικού ανέλαβε η ομάδα Erasmus του 5ου Προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδας.

Άνοιγμα φωτογραφίας

➢ Κατά τη διάρκεια της προπαρασκευαστικής επίσκεψης οι εκπαιδευτικοί από το Institut Jaume Almera συναντήθηκαν με τους εκπαιδευτικούς Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας οι οποίοι, αρχικά, τους ενημέρωσαν για τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούνται στο 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας σχετικά με τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας, την επανάχρηση αντικειμένων, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και τα μικροπλαστικά. ➢ Στη συνέχεια, πρότειναν δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν από κοινού ανάμεσα στους μαθητές/τριες του 5ου Προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδας και του Institut Jaume Almera κατά την κινητικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών του σχολείου της Ισπανίας τον Δεκέμβριο 2023 στη Χαλκίδα.

➢ Οι μαθητές/τριες των εργαστηρίων Αγγλικής γλώσσας Β3α, Β3β παρουσίασαν στους φιλοξενούμενους την ιστορία και τα αξιοθέατα της πόλης μας, τις ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στην Ελληνική και την Ισπανική γλώσσα και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην καθημερινή και σχολική ζωή στις δύο χώρες. ➢ Τέλος, οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν την παραλία και το πολεμικό μουσείο της Χαλκίδας και γεύτηκαν την Ελληνική κουζίνα.

➢ Λειτουργώντας ως φορέας υποδοχής, το 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας συμμετέχει ενεργά στο δίκτυο Erasmus και υποστηρίζει τον Ευρωπαϊκό χώρο εκπαίδευσης. ➢ Μέσω της ανταλλαγής και ενσωμάτωσης καλών πρακτικών στόχος είναι η ανάπτυξη περιβαλλοντικής κουλτούρας και πολυπολιτισμικής συνείδησης, η βελτίωση ψηφιακών και γλωσσικών δεξιοτήτων, η προώθηση της πολυγλωσσίας και η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής πολιτειότητας εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών.
 Άνοιγμα φωτογραφίας

Αφήστε το σχόλιο σας στο "ΕΥΡΩΠΑΪKOΣ ΧΩΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 5 ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ- -ΙNSTITUT JAUME ALMERA"

Σχολιάστε

Top