Οδηγίες πρόσβασης στο υλικό της Πλατφόρμας CINEDU

Οι οδηγίες πρόσβασης απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς των σχολικών βαθμίδων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα CINEDU.

ΒΗΜΑ 1: Επικοινωνία μεταξύ του Σχολείου και του CINEDU
Προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στο υλικό των ταινιών και να διοργανώσετε εκπαιδευτική προβολή, θα πρέπει η Διεύθυνση του σχολείου στο οποίο εργάζεστε να αποστείλει με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της αντίστοιχης σχολικής βαθμίδας (dimotiko-contact@cinedu-gfc.grgymnasio-contact@cinedu-gfc.grlykeio-contact@cinedu-gfc.gr) το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την οποία πρόκειται να εγγραφείτε.

ΒΗΜΑ 2: Δημιουργία λογαριασμού 
Κατά την πλοήγησή σας στον κατάλογο των ταινιών πατώντας το κουμπί «σύνδεση», που βρίσκεται στη σελίδα της κάθε ταινίας, μεταβαίνετε στη σελίδα εγγραφής. Εκεί μπορείτε να εγγραφείτε ως νέος/α χρήστης πατώντας το κουμπί «δημιουργήστε νέο λογαριασμό» . Εφόσον διαβάσετε και αποδεχτείτε τους «Όρους και Πολιτική Χρήσης», συμπληρώνετε τα υποχρεωτικά πεδία: «όνομα χρήστη», «κωδικός πρόσβασης», «διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου», «όνομα», «επώνυμο», «γεωγραφική περιφέρεια», «σχολική μονάδα», «τηλέφωνο σχολείου», «διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σχολείου» και στη συνέχεια πατάτε το κουμπί «δημιουργία του λογαριασμού μου».
Η διαχειριστική ομάδα του CINEDU θα ελέγξει τα στοιχεία που υποβάλατε και εφόσον εγκρίνει την εγγραφή σας θα λάβετε μήνυμα αποδοχής στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώσατε. Πλέον θεωρείστε εγγεγραμμένος/η χρήστης και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να συνδέεστε στην πλατφόρμα με το «όνομα χρήστη» και τον «κωδικό πρόσβασης». Εάν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε να διαγραφεί ο λογαριασμός σας, μπορείτε να στείλετε αίτημα μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@cinedu-gfc.gr.

ΒΗΜΑ 3: Περιήγηση στο εκπαιδευτικό υλικό
Στη σελίδα «όλο το εκπαιδευτικό υλικό» μπορείτε να δείτε το διαθέσιμο υλικό για κάθε ταινία του CINEDU. Στη σελίδα «τα μαθήματα μου»  μπορείτε να δείτε τα μαθήματα στα οποία είστε εγγεγραμμένοι. Για να εγγραφείτε σε κάποιο μάθημα αρκεί να συνδεθείτε από τη σελίδα της αντίστοιχης ταινίας ή να το επιλέξετε από τη σελίδα «όλο το εκπαιδευτικό υλικό».
Στην πλατφόρμα CINEDU μπορείτε να επιλέγετε τις ετικέτες που χαρακτηρίζουν κάθε ταινία και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό για να εμφανιστούν όλες οι συναφείς επιλογές (π.χ. επιλέγοντας την ετικέτα «δημοτικό» εμφανίζονται όλα τα αποτελέσματα που συνδέονται με τη βαθμίδα «δημοτικό», επιλέγοντας «φυσική αγωγή» εμφανίζονται όλα τα αποτελέσματα που συνδέονται με το μάθημα «φυσική αγωγή» κ.ο.κ.). Συμπληρωματικά στο πεδίο «αναζήτηση» μπορείτε να εισάγετε τους όρους που αναζητάτε.
Ανά πάσα στιγμή, πατώντας το λογότυπο «CINEDU» πάνω αριστερά, μπορείτε να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας.

ΒΗΜΑ 4: Σύνδεση με πλατφόρμα streaming
Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στο περιβάλλον e-learning, θα λάβετε στο e-mail σας πρόσκληση για δημιουργία λογαριασμού στη σελίδα streaming. Επίσης, μέσα στο μάθημα της κάθε ταινίας υπάρχει κουμπί που σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε προβολή ταινίας. Και εδώ, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε να διαγραφεί ο λογαριασμός σας, μπορείτε να στείλετε σχετικό αίτημα μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@cinedu-gfc.gr.

Μέσα από το περιβάλλον streaming έχετε πρόσβαση σε όλες τις ταινίες της πλατφόρμας για να διοργανώσετε εκπαιδευτική προβολή. Για να παρακολουθήσετε την ταινία της επιλογής σας αρκεί να την επιλέξετε και να πατήσετε το πλήκτρο «παρακολουθήστε». Ακολουθούν οι τεχνικές προδιαγραφές της προβολής μέσω streaming:

Ποιες είναι οι απαιτήσεις συστήματος;
Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε υπολογιστές με λογισμικό Windows 7+ και σε Mac με Intel επεξεργαστές που λειτουργούν με OSX 10.12+. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε σε tablet και τηλέφωνα Android χρησιμοποιώντας Chrome και σε iPhone και iPad χρησιμοποιώντας το Safari. Οι συσκευές Linux δεν υποστηρίζονται και δεν θα λειτουργούν. Θα χρειαστείτε ευρυζωνική σύνδεση ή σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω οπτικών ινών – το dial up δε θα λειτουργήσει. Θα βρείτε μια πλήρη λίστα απαιτήσεων παρακάτω.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις για υπολογιστές με Windows;
Windows 7, Windows 8.1 ή Windows 10.

Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge ή Opera. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας, καθώς οι προηγούμενες εκδόσεις ενδέχεται να μην υποστηρίζονται.
Ο Internet Explorer δεν υποστηρίζεται πλέον.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις για υπολογιστές Mac;
Mac OSX 10.12 ή νεότερη έκδοση.

Google Chrome, Firefox, Safari ή Opera. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας, καθώς οι προηγούμενες εκδόσεις ενδέχεται να μην υποστηρίζονται.

Μπορώ να παρακολουθήσω στη Linux συσκευή μου;
Όχι, δυστυχώς λόγω του επιπέδου προστασίας του περιεχομένου, το πρόγραμμα αναπαραγωγής μας δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή σε πλατφόρμες Linux.

Μπορώ να παρακολουθήσω περιεχόμενο στο iPhone/iPad μου;
Ναι, μπορείτε να παρακολουθήσετε περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το Safari και αυτό απαιτεί την iOS 11.2 ή νεότερη έκδοση. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας, καθώς οι προηγούμενες εκδόσεις ενδέχεται να μην υποστηρίζονται.

Μπορώ να παρακολουθήσω περιεχόμενο στην Android συσκευή μου;
Ναι, μπορείτε να παρακολουθήσετε περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το Chrome και αυτό απαιτεί την Android 6.0 ή νεότερη έκδοση. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας, καθώς οι προηγούμενες εκδόσεις ενδέχεται να μην υποστηρίζονται.

Χρησιμοποιείται προσαρμοζόμενη ροή bitrate που σημαίνει ότι η ποιότητα ροής θα προσαρμοστεί αυτόματα με βάση την ταχύτητά σας στο διαδίκτυο. Για ροή υψηλής ευκρίνειας (HD) συνιστούμε συνδέσεις VDSL, καλωδίων ή οπτικών ινών, καθώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε σταθερή ροή HD σε ADSL.

Εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι κακή ή διακόπτεται, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την αναπαραγωγή. Δοκιμάστε να μειώσετε τον ρυθμό μετάδοσης bit αναπαραγωγής.

Πηγή: https://www.cinedu-gfc.gr/

 

CINEDU, ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου!

αρχείο λήψης

Ένας πλούσιος κατάλογος από τουλάχιστον 92 ταινίες και συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό διατίθενται δωρεάν στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας, για χρήση στο πλαίσιο των μαθημάτων του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών. Δάσκαλοι και καθηγητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οποιαδήποτε ταινία επιθυμούν για προβολή στο πλαίσιο του μαθήματός τους και να αξιοποιήσουν το ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό, για να βοηθήσουν τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα την ύλη του μαθήματος.

Το CINEDU στοχεύει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης και ψυχαγωγίας που θα ενθαρρύνει τους μαθητές να εμπλακούν ενεργητικά στο μάθημα, θα προκαλέσει συζητήσεις γύρω από θέματα που αφορούν παιδιά και εφήβους και θα εισάγει τους μαθητές στον εντυπωσιακό κόσμο του κινηματογράφου και της οπτικοακουστικής παιδείας.

Ο κινηματογράφος εισέρχεται στα σχολεία, μεταμορφώνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και αλλάζοντας τον τρόπο που τα παιδιά και οι νέοι βλέπουν τα μαθήματα. Πλέον τα Νέα Ελληνικά, τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Χημεία κι όλα τα μαθήματα είναι αλλιώς!

Η Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποτελεί τον κύριο φορέα άσκησης της κινηματογραφικής πολιτικής με τη νομική μορφή του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), το οποίο εποπτεύεται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα αποτελέσματα του Έργου θα αξιοποιηθούν από:

  • τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα διαθέτουν ένα εργαλείο υποστήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας
  • τους/ις μαθητές/ριες, που θα μπορούν να το αξιοποιήσουν τόσο εντός του σχολικού ωραρίου όσο και εκτός, εφόσον έχει προηγηθεί η κατάλληλη πιστοποίησή τους ως εξουσιοδοτημένοι χρήστες.

Πηγή: https://www.cinedu-gfc.gr/

 

Σεμινάρια επιμόρφωσης CINEDU – Εγγραφή εκπαιδευτικών

Στο πλαίσιο της Πράξης «Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με κωδικό ΟΠΣ 5074743, το προσεχές διάστημα πρόκειται να παρασχεθούν δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια, με θέμα την εφαρμογή καλών πρακτικών χρήσης της πλατφόρμας CINEDU στο σχολικό περιβάλλον.

Τα σεμινάρια θα διαρκούν 6 διδακτικές ώρες και θα διεξάγονται εξ αποστάσεως σε τμήματα με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα των διαθέσιμων σεμιναρίων θα ανακοινώνεται σε εβδομαδιαία βάση.

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή για την ημέρα και ώρα που επιθυμείτε να εγγραφείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eventbrite.com/o/64154750523

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Οδηγίες πρόσβασης στο υλικό της Πλατφόρμας CINEDU"

Σχολιάστε

Top