Διασχολική έρευνα για τον σχολικό εκφοβισμό – Ψηφιακό Βιβλίο

Στιγμιότυπο-οθόνης-2024-04-29-030602-300x184

σχολικος-εκφοβισμός-225x300

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Σχολικό Εκφοβισμό το Δίκτυο σχολείων μαθητικών εντύπων e- τύπος, το οποίο αποτελείται από τις συντακτικές ομάδες έντεκα σχολείων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, πραγματοποίησε έρευνα για τον κοινωνικό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Τα σχολεία που συμμετείχαν είναι:

1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού, 50ο Γυμνάσιο Αθηνών, 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας, 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης, 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης, 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, 1ο Γυμνάσιο Βέροιας, ΕΝΕΕΓΥΛ Αργολίδας, ΓΕΛ Χορτιάτη, 2ο ΓΕΛ Ελευθερίου –Κορδελιού

Το ερωτηματολόγιο διαμορφώθηκε με βάση τις ερωτήσεις από την Πανελλήνια έρευνα για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η φόρμα μοιράστηκε διαδικτυακά  και συμπληρώθηκε προαιρετικά από τα μέλη των συντακτικών ομάδων αλλά και από άλλους μαθητές /τριες των σχολείων.

Στόχος της έρευνας ήταν να διερευνήσει :
τις αντιλήψεις των μαθητών για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού
τα είδη του σχολικού εκφοβισμού
τον ρόλο του θύτη, του θύματος και του παρατηρητή
τους τρόπους αντιμετώπισης

Το δείγμα αφορά σε 586 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου,  Λυκείου και Ειδικού Σχολείου από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

Παρουσιάζουμε το αποτέλεσμα αυτής της δράσης σε ένα ψηφιακό βιβλίο με τίτλο:

«Διασχολική έρευνα για τον σχολικό εκφοβισμό»

Στο βιβλίο μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας, τον σχολιασμό τους από τις συντακτικές ομάδες των σχολείων καθώς και  ενδεικτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου από τους μαθητές/τριες, που συμμετείχαν στην έρευνα.  Το υλικό είναι πλαισιωμένο από εικαστικές δημιουργίες μαθητών/τριών των συντακτικών ομάδων.

Για να δείτε το βιβλίο, πατήστε τον σύνδεσμο:

https://read.bookcreator.com/OjXSj3dghFgzty8Z8u6uxE25J4i2/-8-eDSqASjGO-eQwgT3YjA

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Διασχολική έρευνα για τον σχολικό εκφοβισμό – Ψηφιακό Βιβλίο"

Σχολιάστε

Top