Ημέρα Εκπαίδευσης: Δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση πέντε σχολείων του Δικτύου e – τύπος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ1

Η 24η Ιανουαρίου έχει οριστεί ως Διεθνής ημέρα Εκπαίδευσης και αποτέλεσε μια καλή αφορμή για να συναντηθούμε διαδικτυακά πέντε από τα 11 μαθητικά έντυπα που συνιστούν το Δίκτυο σχολείων e – τύπος και να μιλήσουμε για  ένα θέμα που μας αφορά άμεσα και αποτελεί την καθημερινότητά μας: «Τι θα θέλαμε να αλλάξει στο σχολείο και τι είναι αυτό που θα θέλαμε να γίνει, ώστε να έχουμε μια καλύτερη εκπαίδευση».

Οι άξονες συζήτησης είχαν να κάνουν με την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων, το ωρολόγιο πρόγραμμα, τη διδασκαλία, την αξιολόγηση και τη σχέση με τους εκπαιδευτικούς. Κάθε σχολείο μέσα από τους εκπροσώπους των συντακτικών ομάδων των μαθητικών εφημερίδων και  παρουσία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών εξέφρασε τους προβληματισμούς και τις θέσεις τους πάνω στα ζητήματα που τέθηκαν. Κατόπιν προχώρησαν σε κάποιες διαπιστώσεις – συμπεράσματα τα οποία αποδεικνύουν το πόσο επιβεβλημένες κρίνονται οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Στη δεύτερη αυτή διαδικτυακή συνάντηση τα 5 σχολεία –μέλη του δικτύου e- τύπος, 50ο Γυμνάσιο Αθηνών, Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας, 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης, 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης συνομίλησαν στις 2 Φεβρουαρίου ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των συζητήσεων γύρω από την εκπαίδευση. Προηγήθηκαν το 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού, το 2ο Λύκειο Κορδελιού, το Λύκειο Χορτιάτη, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αργολίδας,  το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής  και το 1ο Γυμνάσιο Βέροιας τα οποία συναντήθηκαν στις 24 Ιανουαρίου, την ημέρα Παγκόσμιας Εκπαίδευσης.

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Ημέρα Εκπαίδευσης: Δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση πέντε σχολείων του Δικτύου e – τύπος"

Σχολιάστε

Top