Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ Γυμνασίου στην Αθήνα.

Άνοιγμα φωτογραφίας

Το σχολείο μας διοργάνωσε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 επίσκεψη για τους μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης στην προβολή της νέας διαδραστικής παραγωγής Εικονικής Πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» στη “Θόλο” του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού .

Η «Θόλος» είναι ημισφαιρικό «Θέατρο» Εικονικής Πραγματικότητας, χωρητικότητας 132 ατόμων σε ένα κτήριο υψηλής αρχιτεκτονικής, με μοναδική τεχνολογική υποδομή, το οποίο φιλοξενεί τις ψηφιακές συλλογές του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Άνοιγμα φωτογραφίας

Οι προβολές είναι διαδραστικές, ελεγχόμενες από το θεατή, και όχι στατικές. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία εμβύθισης στον εικονικό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από άμεση ανταπόκριση, ευελιξία, πρωτοτυπία και ζωντάνια. Κατά τη διάρκεια της προβολής οι θεατές καλούνται σε ένα μοναδικό ταξίδι ανακάλυψης. Μια μαγευτική ξενάγηση για μικρούς και μεγάλους, στην οποία επισκέπτες δεν είναι απλοί παρατηρητές, αλλά συμμετέχουν ενεργά.

Άνοιγμα φωτογραφίας

Αναπαρίσταται, με πλήρη λεπτομέρεια, το εσωτερικό του ναού, ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, ο γλυπτός και ψηφιδωτός διάκοσμος και παράλληλα, παρουσιάζονται οι διάφορες φάσεις κατασκευής του μνημείου και σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου.

Η νέα διαδραστική αυτή παραγωγή δίνει την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί τον εμβληματικό αυτό χώρο και να τον παρατηρήσει όπως ήταν στην περίοδο της ακμής του, δεν αποτελεί μια απλή παρουσίαση του αρχιτεκτονήματος, αλλά μια γλαφυρή περιγραφή της κοινωνίας της περιόδου με αφορμή το μνημείο.

Ως αφετηρία της περιήγησης έχει επιλεχθεί η εξέλιξη της Αγίας Σοφίας από την Ιουστινιάνεια περίοδο (6οςαιώνας). Ουσιαστικά, χρησιμοποιείται το αρχιτεκτονικό μοντέλο του τέλους του 6ου αιώνα. Ταυτόχρονα, ανασυστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού διακόσμου κατά την Κομνήνεια περίοδο (11ος-12ος αιώνας), όπως αυτός σωζόταν και αποκαλύφθηκε από την έρευνα μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα.

Περιηγηθείτε εικονικά στο μεγαλείο της Αγια-Σοφιάς και μαγευτείτε |  foroline.gr

Επιπλέον, η Μεσοβυζαντινή και Υστεροβυζαντινή περίοδος προσφέρουν πολλές πληροφορίες για το ιστορικό πλαίσιο, καθώς και για το οικοδομικό περιβάλλον, Έτσι, η «Αγία Σοφία» δεν είναι μια απλή παρουσίαση του αρχιτεκτονήματος, αλλά μια γλαφυρή περιγραφή της κοινωνίας της περιόδου με αφορμή το μνημείο.

Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας!!!!! | ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

Το «ιδιαίτερο» της νέας παραγωγής είναι ότι οι θεατές συμμετέχουν, απαντώντας σε ερωτήματα κατά τη διάρκεια της περιήγησης.

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

1.500 Χρόνια Ιστορίας

 

 

 

 

 

 

 

Οι φωτογραφίες είναι της Κυρίας Καράγιωργα Υπαπαντής, εκπαιδευτικός Γαλλικής φιλολογίας, καθηγήτρια του σχολείου μας την οποία και ευχαριστούμε.

received_783111322794710

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ Γυμνασίου στην Αθήνα."

Σχολιάστε

Top