Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου στην Αθήνα.

received_783111322794710

Το σχολείο μας διοργάνωσε στις 21 Οκτωβρίου 2022 επίσκεψη για τους μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης στην προβολή της τρισδιάστατης ταινίας με τίτλο «Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης» στη “Θόλο” του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού - από το iefimerida.gr

Η «Θόλος» είναι ημισφαιρικό «Θέατρο» Εικονικής Πραγματικότητας, χωρητικότητας 132 ατόμων σε ένα κτήριο υψηλής αρχιτεκτονικής, με μοναδική τεχνολογική υποδομή, το οποίο φιλοξενεί τις ψηφιακές συλλογές του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

image

Οι προβολές είναι διαδραστικές, ελεγχόμενες από το θεατή, και όχι στατικές. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία εμβύθισης στον εικονικό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από άμεση ανταπόκριση, ευελιξία, πρωτοτυπία και ζωντάνια. Η ταινία υπόσχεται ένα περιπετειώδες ταξίδι ανακάλυψης της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας μέσα από τα μάτια του Δαρβίνου. Στη Βικτοριανή εποχή πολλά φυσικά φαινόμενα είχαν ήδη ανακαλυφθεί και περιγραφεί με βάση φυσικούς νόμους, έλειπε όμως μια πιο πειστική αναπαράσταση του θεμελιώδους μηχανισμού της ζωής. Με ποια διαδικασία εμφανίζονται νέα είδη για να αντικαταστήσουν αυτά που εκλείπουν; Ήταν πλέον η κατάλληλη στιγμή για μια συνολική ερμηνεία που θα «ξεκλείδωνε» το μυστήριο των μυστηρίων: την ίδια τη ζωή.

received_783111322794710

Οι θεωρίες του Δαρβίνου για τη φυσική επιλογή και την προέλευση των ειδών -συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου- παρουσιάζονται στην ταινία με τρόπο εντυπωσιακό αλλά και εύληπτο. Αποκαλύπτεται σε όλο το του το μεγαλείο το υπέροχο τοπίο της φύσης και αποκαθίστανται βήμα βήμα τα κομμάτια του επιστημονικού αυτού αινίγματος. Παράλληλα, νέα ερωτήματα δημιουργούνται, που αφήνουν περιθώρια για καινούριες ερμηνείες.

δαρβινος

 

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου στην Αθήνα."

Σχολιάστε

Top