1 σχόλιο στο "ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ"

  1. https://youtu.be/oEFpT_tlgZM

    ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ -ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΝΙΑΣ

    Το 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας βρίσκεται στη Χαλκίδα, μία πόλη 102.223 κατοίκων στο νησί της Εύβοιας στην Ελλάδα. Βρίσκεται κοντά στη βόρεια έξοδο της πόλης, στην περιφερειακή οδό, όπου δεσπόζει ένα ισχυρό σύμβολο – τοπόσημο, το ρωμαϊκό υδραγωγείο, γνωστό ως Καμάρες. Το λογότυπο του σχολείου είναι εμπνευσμένο από αυτό το τεχνικό έργο μεταφοράς νερού για την ύδρευση της πόλης, το οποίο κατασκεύασαν οι Ρωμαίοι και συνέχισαν οι Ενετοί.

    Η πόλη της Χαλκίδας απλώνεται στις δύο πλευρές του Πορθμού του Ευρίπου όπου παρατηρείται το φαινόμενο της παλίρροιας γνωστό ως «τρελά νερά» στην τοπική κοινωνία. Είναι μία πόλη με πλούσια ιστορία από την εποχή των προϊστορικών χρόνων όπως μαρτυρούν τα μνημεία και τα μουσεία της. Θεωρείται δημοφιλής και ασφαλής τουριστικός προορισμός εύκολα προσβάσιμος οδικώς και με τρένο. Απέχει μόλις 96 χμ. από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και 80 χμ. από την Αθήνα, πρωτεύουσα της Ελλάδος.

    Στο 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας, το οποίο στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της πόλης, φοιτούν 277 μαθητές και μαθήτριες και υπηρετούν 36 εκπαιδευτικοί. Τα κύρια χαρακτηριστικά του, όσον αφορά στο πλαίσιο λειτουργίας του, είναι η άμεση προσαρμογή σε μεταβαλλόμενες καταστάσεις, η συνεχής επιμόρφωση και κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού, ο συμπεριληπτικός χαρακτήρας του και η επιτυχής εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών διδασκαλίας καθώς και περιβαλλοντικών, πολιτιστικών προγραμμάτων – ομίλων.

Σχολιάστε

Top