1ο Γυμνάσιο Κορδελιού Η συνεργασία της εφημερίδας μας με μαθητικά έντυπα σχολείων της Ελλάδας

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ Η ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΖΩΗ ΤΑΚΑΒΑΚΟΓΛΟΥ

Η διασχολική συνεργασία είναι μια δράση με πολλά οφέλη. Βοηθά στο άνοιγμα των σχολείων στην ευρύτερη κοινότητα και  ενισχύει την εξωστρέφειά τους. Δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν συνομήλικούς τους από άλλες περιοχές, να αναπτύξουν κοινωνικές σχέσεις, να ανταλλάξουν απόψεις, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, να δούνε τα πράγματα από διαφορετικές  οπτικές. Γενικά, η συνεργασία και η επικοινωνία για διάφορα εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα δίνει τη δυνατότητα τόσο στους  μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς να διευρύνουν τις εμπειρίες τους και να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο που τους περιβάλλει.

χαρτης ονόματα

Αυτό ήταν το κείμενο που στήριξε σε θεωρητικό επίπεδο μια απλή ιδέα, η οποία γεννήθηκε αυθόρμητα, όπως όλα τα ωραία πράγματα: η συνεργασία της εφημερίδας μας με  ηλεκτρονικά μαθητικά έντυπα  άλλων σχολείων της Ελλάδας. Βασίστηκε στη σκέψη πως  τα διάφορα μαθητικά έντυπα που υπήρχαν αναρτημένα στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, είχαν από πίσω τους συντακτικές ομάδες, όπως η δική μας, με παρόμοιες ανησυχίες, προβληματισμούς και διάθεση για δημιουργία. Αυτή η σκέψη οδήγησε στην απόφαση για την πρώτη προσέγγιση, που έγινε με βάση ορισμένα κριτήρια, τα οποία όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ήταν  καθοριστικά  για τη σωστή επιλογή.

Κλείνοντας,  μέσα από αυτή τη συνεργασία μας  δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε αξιόλογες συναδέλφους  από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας με ευγένεια, διάθεση για επικοινωνία,  αγάπη και ενδιαφέρον για αυτό που κάνουν. Παράλληλα, γνωρίσαμε τους μαθητές/τριες τους και είδαμε τις απόψεις τους, τα ταλέντα τους, την ευαισθησία τους. Ευελπιστούμε ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή και ότι υπάρχει  διάθεση από όλες τις πλευρές για συνέχιση της  συνεργασίας  μας στο μέλλον με νέες   ιδέες  και  δράσεις.

Κατερίνα,  Αγγελική, Διαλεχτή και Ματίνα μαζί με τις αξιόλογες συντακτικές σας ομάδες, νιώθουμε μεγάλη χαρά και τιμή  που σας γνωρίσαμε. Και αυτά δεν είναι τυπικά λόγια. Πραγματικά πιστεύουμε ότι το σχολείο μας απέκτησε νέους φίλους, με τους οποίους  δημιούργησε γέφυρες επικοινωνίας, που μίκρυναν κάθε είδους απόσταση. Σας ευχαριστούμε για όλα!

 αφισα e-ματια

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας στο "1ο Γυμνάσιο Κορδελιού Η συνεργασία της εφημερίδας μας με μαθητικά έντυπα σχολείων της Ελλάδας"

Σχολιάστε

Top