Κατηγορίες Hacker

Κατηγορίες Hacker

Τα τελευταία χρόνια οι hackers εχόυν χαρακτιριστεί από την κοινονία ως εγγλιματίες.Είναι γνωστοί ως White hats, Gray hats ή Black hats.

Οι White hat hackers χρισιμοποιούν την ικανότητά τους κατά ηθικό τρόπο. Επίσης, υπάρχουν και οι Gray hat hackers που είναι εθελοντές hacker, δηλαδή, τα άτομα αυτά που χρησιμοποιούν τους υπολογιστές για να προσπαθήσουν να τιμωρήσουν τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Black hat hackers χαρακτηρίζονται τα άτομα εκείνα που έχουν υψηλή ειδίκευση στους υπολογιστές, τα οποία όμως, χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους με μη ηθικούς τρόπους.hacker

Επιπλέον οι hackers διακρίνονται σε άλλες 4 κατηγορίες:

  1. Old School Hackers: είναι οι hacker οι οποίοι απασχολούνται με το να δημιουργίσουν προγραμμάτα και την ανάλυση συστημάτων. Δεν έχουν κακές προθέσεις, αφού η δική τους άποψη τους λέει ότι δεν παρανομούν. Εκτιμούν ιδιαίτερα το απόρρητο των πληροφοριών στον κυβερνοχώρο, πιστεύοντας πως το διαδίκτυο είναι ελεύθερο για όλους.
  2. Script Kiddies και Cyber-Punks: ονομάστηκαν έτσι από τα ΜΜΕ, είναι τα άτομα (από 12-30 χρονών) που είναι αρχάριοι στο hacking, είναι κυρίως άνδρες που έχουν αποφοιτήσει από την μέση εκπαίδευση. Ενώ οι Cyber-Punks έχουν καλύτερες δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Υπερηφανεύονται δημόσια για τα κατορθώματά τους και για τις γνώσεις τους στην τεχνολογία και στους Η/Υ, οι οποίες είναι άριστες. Εισβάλλουν σε συστήματα με σκοπό να προξενήσουν ζημιές, όπως παραμόρφωση του διαδικτύου, κλοπή πιστωτικής κάρτας, τηλεπικοινωνιακή απάτη ή αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων (spamming), απλά και μόνο γιατί τους διασκεδάζει.
  3. Professional Criminals ή Crackers: αυτοί είναι οι ψιφιακοί εγκλήματιες. Eίναι όσοι αποκτούν πρόσβαση σε υπολογιστηκά συστήματα προκαλόντας τους όμως σοβαρά προβλήματα, με προσωπικό ή οικονομικό όφελος.
  4. Coders ή Virus Writers: διαθέτουν άριστες γνώσεις προγραμματισμού και γράφουν επιβλαβή προγράμματα, τα οποία δεν τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι, αλλά τα πωλούν σε τρίτους.

Hacker2

                          Φένια Σφικοπούλου

Σαρίδης Τάσος

Σχολιάστε

Top