ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ

IMG_0400

ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ

                         www.aegean-exodus.gr

 

Προς Δ/ντές  Γυμνασίων -Λυκείων

 

     Εκπαιδευτικός περίπατος  & Θεατρική παράσταση

Λόφος  ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ

                  Κωμωδία  «ΝΕΦΕΛΕΣ» Αριστοφάνη

 προσαρμοσμένη για τους μαθητές των Σχολείων

             (  1 , 3  &  22  Απριλίου 2015) Ωρα: 10 π.μ.(πρωί)

                                    ==========

1.Θεατρική παράσταση : ( θέατρο «Δόρα Στράτου» )                                      

Η υπόθεση του έργου: Ένας  καταχρεωμένος,  πατέρας, αναζητάει ένα καλό σχολείο για να  σπουδάσει  τον γιο του  ώστε  να τον βοηθήσει να ξεχρεώσει. Επειδή,όμως,ο γιός του δε θέλει, αποφασίζει  να πάει  ο ίδιος στο Σχολείο του Σωκράτη (εκεί  που κυριαρχούν οι Νεφέλες ) .

Όμως δυστυχώς είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως. Έτσι φέρνει, με το ζόρι,τον γιό του και ζητάει από  τον  Σωκράτη  να του  διδάξει τον «άδικο λόγο».

Ο γιος τελειώνει τις σπουδές του  με επιτυχία . Ο πατέρας  τον υποδέχεται όλο χαρά αλλά γρήγορα διαπιστώνει με τρόμο ότι τον «άδικο λόγο»που διδάχθηκε τον εφαρμόζει μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Στην  Αθήνα του Ε΄π.Χ. στο χώρο της παιδείας-φιλοσοφίας υπάρχουν δύο αντίπαλα ρεύματα-σχολές. Από την μία πλευρά οι Σοφιστές  και από την άλλη ο Σωκράτης.Οι Σοφιστές διδάσκουν  ότι δεν υπάρχει δίκαιο ,αλήθεια ,ηθική και όλα αυτά εξαρτώνται από την ρητορική ικανότητα  και τη δύναμη του χρήματος που μπορούν  να κάνουν το ψέμα αλήθεια, το άδικο δίκαιο. Ο Σωκράτης, αντίθετα, διδάσκει ότι υπάρχει δίκαιο, αλήθεια και ότι υπέρτατη ευδαιμονία του ανθρώπου είναι  να βιώνει αυτές τις έννοιες και να γνωρίσει τον ίδιο τον εαυτό του (Γνώθι σ΄αυτόν). Διάρκεια θεατρικής παράστασης : 1 ώρα & 15΄ λεπτά .

2.Εκπαιδευτικός περίπατος: Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει εκπαιδευτικός περίπατος στο λόφο Φιλοπάππου με επίσκεψη στη «Φυλακή του Σωκράτη». Στη συνέχεια σε αμφιθεατρικό χώρο, κοντά στο μνημείο του Φιλοπάππου ,με μία καταπληκτική θέα της Ακρόπολης  Ο σκηνοθέτης  και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Παροίκος  θα μιλήσει στα παιδιά για τον Σωκράτη και τους Σοφιστές . Πέρας –επιστροφή στα πούλμαν . Ώρα: 12 .30΄ περίπου.

Τιμή εισιτηρίου θεάτρου : 5  Ευρώ ( περίπατος, επίσκεψη κλπ.δωρεάν)

 Πληροφορίες-κρατήσεις : 210/9235453 (πρωί 9.30 -12.30 )

τηλ. ανάγκης : 6944761133.

        Κρατήσεις θέσεων και στο e-mailexodos5@otenet.gr

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top