ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

DSC00646

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             Πειραιάς, 02  Φεβρουαρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Ταχ.Δ/νση:      Γρ. Λαμπράκη 154                                              ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ &

Τ.Κ.:                 185 35 Πειραιάς                                                                  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πληροφορίες:  Σημαιοφόρος Λ.Σ ΚΑΦΕΣΑΚΗ Γεωργία                                        ΝΟΜΟΥ   ΑΤΤΙΚΗΣ

Τηλέφωνο:      210 4191358, 210 4297616

FAX:                 210 4281665

www:               http://museum.yen.gr

e-mail:             museum@yen.gr

 

ΘΕΜΑ: »  ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ»

 

Σας ενημερώνουμε ότι στο Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας, λειτουργεί Μόνιμη Έκθεση με θέμα: ‘Ιστορία της Ναυτιλίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, Ιστορία και Δράση του Λιμενικού Σώματος’.

Η έκθεση περιλαμβάνει: ομοιώματα πλοίων, ναυτιλιακά όργανα, ιστορικά και αρχαιολογικά κειμήλια, πίνακες ζωγραφικής, παλαιές στολές δυτών. Στο χώρο της έκθεσης λειτουργεί βιβλιοθήκη, με περισσότερους από 6.000 τίτλους βιβλίων, ελληνικών και ξένων εκδόσεων και μοναδικό αρχειακό υλικό ναυτικού περιεχομένου. Στον εκθεσιακό χώρο πραγματοποιούνται προβολές ταινιών, με θέμα την ιστορική διαδρομή της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Στο μουσειακό χώρο του ΙΙΕΝ, ο επισκέπτης θα ταξιδέψει μέσα στο χρόνο και θα γνωρίσει το πλήρες φάσμα της εξέλιξης της εμπορικής ναυτιλίας, μέσω των διαφόρων ενοτήτων εκθεμάτων. Στην ενότητα του Λιμενικού Σώματος, άρρηκτα συνδεδεμένου με την εμπορική μας ναυτιλία παρουσιάζεται για πρώτη φορά πλούσιο υλικό, που αφορά την ιστορία και την πολύπλευρη δράση του. Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας museum.yen.gr θα δώσει στον επισκέπτη μια πρώτη εικόνα για το χώρο και την ιστορία του.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 έως 14:00. Μέγιστος αριθμός επισκεπτών: 40. Ξεναγήσεις προγραμματίζονται κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία μας. Στοιχεία επικοινωνίας ως ακολούθως: Τηλέφωνο:210-4191358 & 2104297616 , FAX:210-4281665,  email:museum@yen.gr.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προκειμένου το εκπαιδευτικό σας προσωπικό και οι μαθητές, ενημερωθούν για τη λειτουργία του Ινστιτούτου.

Θα χαρούμε πολύ να μας επισκεφτείτε και να σας ξεναγήσουμε στο χώρο μας .

 Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής

Πλωτάρχης Λ.Σ  ΖΕΡΒΑΣ Ζήσιμος

Σχολιάστε

Top