ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ/ 10-2-2015/ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ

The Teacher ...
Για 12η συνεχή χρονιά θα εορταστεί και φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2014, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η θεματική του φετινού εορτασμού είναι να δημιουργήσουμε από κοινού ένα καλύτερο Διαδίκτυο, με σύνθημα:

«Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!
(Let’s create a better internet together)».
 Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου!
 Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται αποκλειστικά από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.
Για το φετινό εορτασμό, το Saferinternet.gr θα επικεντρωθεί στην ενεργό συμμετοχή μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Έτσι, στις 10 Φεβρουαρίου θα υλοποιήσει ειδική εκδήλωση προς 400 μαθητές δημοτικών σχολείων. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διαδραστική συζήτηση με τα παιδιά αναφορικά με την ορθή χρήση του Διαδικτυου και την υλοποίηση της θεατρικής παράστασης «Η Φάρμα του Διαδικτύου» από τη θεατρική ομάδα ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, με τη στήριξη του ΠΕ.Α.Π. Λυκόβρυσης-Πεύκης και της Google.
Στις 13 Φεβρουαρίου, 35 μαθητές-εκπρόσωποι από γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας θα δώσουν τη δική τους πρόταση για την καταπολέμηση του «cyberbullying» σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.ustream.tv/channel/europarlgr
Περαιτέρω, περισσότερες από 300 εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Saferinternet.gr σε όλη τη χώρα με τους «Πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» που πολλαπλασιάζουν το μήνυμα του εορτασμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αγωγή Υγείας Δ.Δ.Ε. Β” Αθήνας

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ
ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ
Ο ιστός
Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ
ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ
Ο ιστός

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Εκφάνσεις της βίας στο σχολικό περιβάλλον: θεωρητικές & βιωματικές προσεγγίσεις, πρακτικές αντιμετώπισης»

Το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο:
«Εκφάνσεις της βίας στο σχολικό περιβάλλον:
θεωρητικές & βιωματικές προσεγγίσεις, πρακτικές αντιμετώπισης»
στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius-Regio 2013-2015 με τίτλο: «Εκφοβισμός των εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου».
Τα εργαστήρια της ημερίδας είναι επανάληψη των εργαστηρίων της διημερίδας που υλοποιήθηκε στις 6 & 7 Δεκεμβρίου 2014. Η ημερίδα απευθύνεται κατά προτεραιότητα:
1. στους εκπαιδευτικούς των οποίων η συμμετοχή στη Διημερίδα δεν κατέστη δυνατή λόγω τεράστιου αριθμού αιτημάτων συμμετοχής.
2. στους Καθηγητές-Συνδέσμους με τη Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας σε θέματα εκφοβισμού.
3. στους Εκπαιδευτικούς Μέλη των Ομάδων Δράσεων Πρόληψης (ΟΔΠ)
Η οργανωτική επιτροπή συγκροτείται από τους: Ευαγγελία Φρυδά, Αθανάσιο Ραφτόπουλο και Λητώ Μαρθάρη.
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12:00μ.μ.-18:40μ.μ. στο 5ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, Ολυμπίας 40, τηλέφωνο σχολείου 210-6109557.
Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά στη φόρμα συμμετοχής έως το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015. Οι συμμετέχοντες μπορούν να συμμετάσχουν συνολικά σε δύο βιωματικά εργαστήρια (workshops).

Σχολιάστε

Top