ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ -ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ/7-11-2015

photo2

Διεθνές Συνέδριο

Χτίζοντας εποικοδομητικές σχέσεις συνεργασίας σχολείου – γονέων μέσω των νέων τεχνολογιών

 

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο Διεθνές Συνέδριο «Χτίζοντας εποικοδομητικές σχέσεις συνεργασίας σχολείου – γονέων μέσω των νέων τεχνολογιών» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανοικτής και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης 2015, το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015 στα Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή. 

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου E-STEPSupporting Teachers’ and ParentsPartnerships through Social Networking Technologies και διοργανώνεται από το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» και την Ελληνογερμανική Αγωγή, που συντονίζουν το έργο Ε-STEP στην Ελλάδα.

Στόχος είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών, εμπειριών και απόψεων από την εφαρμογή δράσεων συνεργασίας σχολείου- γονέων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και η κατάθεση προτάσεων για μελλοντικές δράσεις και προγράμματα που εστιάζουν στη θεματική της γονεϊκής συνεργασίας.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς και φορείς εκπαιδευτικής πολιτικής που ενδιαφέρονται για τη συνεργασία σχολείου και οικογένειας. Γλώσσα διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι η Αγγλική.

Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του  E-STEP, το οποίο δημιούργησε ένα επιμορφωτικό πλαίσιο για εκπαιδευτικούς με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων συνεργασίας σχολείου- γονέων μέσω, ιδιαίτερα, των νέων τεχνολογιών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ομιλίες θα γίνουν από τον συντονιστή του έργου καθηγητή κ. Γιάννη Γαροφαλάκη από το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», την κ. Ελένη Χελιώτη (Ελληνογερμανική Αγωγή), υπεύθυνη για τον συντονισμό της υλοποίησης των σχολικών δράσεων συνεργασίας με τους γονείς στην Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, και την υπεύθυνη του European Parents Association κ. Brigitte Haider.

Επιπλέον, εκπαιδευτικοί από όλες τις συνεργαζόμενες χώρες θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους από την εφαρμογή δράσεων συνεργασίας με τους γονείς σε διάφορες θεματικές περιοχές και σχολικά περιβάλλοντα. Στο δεύτερο μέρος του  Συνεδρίου θα διοργανωθεί εργαστήριο στα Αγγλικά με θέμα «Introducing/exploring social media platforms» που απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απαιτείται δήλωση συμμετοχής την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά εδώ το αργότερο μέχρι τις 04/11/2015.

Σχολιάστε

Top