ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΗ Δ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ

The Teacher ...

Το Τμήμα Αγωγής Υγείας προτίθεται να υλοποιήσει Βιωματικό σεμινάριο εγκεκριμένου προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Εκφοβισμός: γίνε η αρχή του τέλους» (αρ. πρωτ. ΥΠΠΕΘ Φ20.1/165087/Δ2/19-10-2015), σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολείων με προτεραιότητα στα  μέλη ΟΔΠ και θα διεξαχθεί την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016  και ώρες 16:00-20:00 στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ, Δήλου 10, Κηφισιά.
Στόχος του σεμιναρίου είναι  να δώσει  στους εκπαιδευτικούς τεχνικές και εργαλεία για την εφαρμογή ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων για την πρόληψη του εκφοβισμού στο σχολείο. Το περιεχόμενο του βιωματικού σεμιναρίου βασίζεται στην μεθοδολογία του ομώνυμου προγράμματος που υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ, σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Μέσω ενός συνδυασμού βιωματικών τεχνικών και θεωρητικών εισηγήσεων  οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές τους  να κατανοήσουν με βιωματικό και ενεργητικό τρόπο το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, ώστε να συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπισή του.
Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες. Σε περίπτωση μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το σεμινάριο θα επαναληφθεί σε νεώτερες ημερομηνίες. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή σ

Σχολιάστε

Top