ΤΟ 6ο ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΟ 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ/18-4-2016/ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

SCHOOL FESTIVAL 4-7-14

ΤΟ   6ο  ΓΕΛ  ΝΕΑΣ  ΙΩΝΙΑΣ  ΣΤΟ  3ο  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ  ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ( 18/4/2016- ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ).

68 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πάνω από 1200 μαθητές/ μαθήτριες και εκπαιδευτικοί, 23 παρουσιάσεις ραδιοφωνικών ομάδων, 10 θεατρικά, εικαστικά, μουσικά εργαστήρια με αντίστοιχες ομάδες σε δράση, 5 ανοιχτά εργαστήρια/συζητήσεις για τα ΜΜΕ, τη δημοσιογραφία και τα πνευματικά δικαιώματα, δύο συναυλίες με 16 μουσικά σχήματα, ολοήμερη ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση και η βράβευση του  Πανελλήνιου Διαγωνισμού ραδιοφωνικού ηχητικού μηνύματος και τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί” με 219 συμμετοχές, είναι ο απολογισμός του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου σε αριθμούς που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016.

Οι λέξεις που χαρακτήρισαν αυτή τη γιορτή είναι κέφι, χαρά, δημιουργία. Όλοι, μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, παρουσίασαν τη δουλειά τους, γνώρισαν άλλες ραδιοφωνικές ομάδες, δημιούργησαν ραδιοφωνικό περιεχόμενο, συμμετείχαν σε εργαστήρια με θέμα τα ΜΜΕ και μάλιστα το ραδιόφωνο, έπαιξαν και άκουσαν μουσική και ανέδειξαν τη δημιουργικότητα τους στο χώρο  του μιντιακού γραμματισμού, που αποτελεί στοίχημα για την ίδια την εκπαίδευση.

Ο χώρος της Τεχνόπολης, (Μηχανουργείο, ο αύλειος χώρος και το αμφιθέατρο του ρ/σ Αθήνα 9.84) ήταν το σκηνικό  στο οποίο ευοδώθηκαν οι προσδοκίες και εκπληρώθηκαν οι στόχοι για αυτή τη μεγάλη συνάντηση.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ περήφανοι για αυτή τη διοργάνωση που από την πλευρά της Ε. Ε. European Scool Radio σηματοδότησε και μια διαφορετική οργανωτική προσέγγιση καθώς συνεργαστήκαμε τα μέλη της από διαφορετικά σημεία στη χώρα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ως Δ. Σ. της Ε. Ε. European Scool Radio θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, Βασιλεία Δηλαβέρη, Ηλία Κουρκουλάκο, Νίκο Καμήλο, που είχαν την ευθύνη της οργάνωσης, καθώς και τη Σοφία Λεβαντή και Κώστα Τσερπέλη, οι οποίοι ανέλαβαν την οργάνωση των συναυλιών με μαθητικά και νεανικά σχήματα.

 

Βρείτε εδώ συγκεντρωμένο οπτικοακουστικό υλικό του Φεστιβάλ

www.europeanschoolradio.eu/3fest

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου για τον Απολογισμό του Φεστιβάλ

www.europeanschoolradio.eu/3fest

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου για τα Αποτελέσματα και την Τελετή Βράβευσης του “Καν’ το ν΄ακουστεί 2016”

www.europeanschoolradio.eu/3fest

 

 

Ακούστε τα τραγούδια και ραδιοφωνικά μηνύματα που βραβεύτηκαν

www.europeanschoolradio.eu/3fest

 

Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΤΟΥ 6ου

ΓΕΛ  ΝΕΑΣ   ΙΩΝΙΑΣ

 

ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΚΟΣ   ΗΛΙΑΣ

 

 

Σχολιάστε

Top