ΑΠΟΤΡΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ TRADE FAIRE 2016

2014-09-17 04.58.32

Αγαπητοί μαθητές, καθηγητές, εθελοντές καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα

 

Εκ μέρους του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», την Παρασκευή 1 Απριλίου στο εμπορικό κέντρο THE MALL ATHENS στην Αθήνα, με συμμετοχή 42 μαθητικών επιχειρήσεων, και την Παρασκευή 8 Απριλίου στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή 25 μαθητικών επιχειρήσεων.

 

Στις Εμπορικές Εκθέσεις TRADE FAIRS 2016 έλαβαν μέρος συνολικά 67 μαθητικές επιχειρήσεις δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, Επαγγελματικών λυκείων και ΕΕΕΕΚ από ολόκληρη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τις επιχειρηματικές τους ιδέες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες των δύο εκθέσεων.

 

 

Από τις 67 συνολικά μαθητικές επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν βραβεύτηκαν οι καλύτερες συμμετοχές ως ακολούθως:

 

Βραβείο: «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Smileybin», Γυμνάσιο Αλωνίων

Κατασκευή κάδου ανακύκλωσης με χαρακτηριστικά: αυτοματοποιημένο άνοιγμα με τροφοδότηση ενέργειας από φωτοβολταϊκό, πληκτρολόγιο εισαγωγής κωδικού, ενσωματωμένη ζυγαριά για τον υπολογισμό του βάρους, αποστολή δεδομένων στην κτήτορα εταιρεία μέσω wi-fi, ανταποδοτικότητα χρήστη μέσω πίστωσης πόντων (εμπορικά κέντρα,super-markets) είτε έκπτωσης μέσω δημοτικών τελών (Δήμοι).

 

Βραβείο: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΪΟΝ»

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «EPEIKON», Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

Η πολιτιστική επιχείρηση ΕΡΕΙΚΟΝ μέσω του προϊόντος της «Γυαλιά εικονικής πραγματικότητας», σε συνδυασμό με εφαρμογή κινητών τηλεφώνων ξενάγησης, έχει ως όραμα την ανάδειξη του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού –συγκεκριμένα του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα-και την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού της Ελλάδας.

 

Βραβείο: «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ»

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ΦΡΟΥΤΟΕΕΕΕΚΠΛΗΞΕΙΣ», ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου

Αντικείμενο της επιχείρησης είναι η αξιοποίηση των εσπεριδοειδών που ευδοκιμούν στην γειτονική περιοχή του σχολείου, η παραγωγή και πώληση προϊόντων (μαρμελάδες, λικέρ, γλυκά, χυμοί) με στόχο τη στήριξη των μαθητών του σχολείου που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

 

 

Διακρίσεις που αφορούν τις ξεχωριστές κατηγορίες όπως παραδείγματος χάρη Ανάδειξης Τοπικών Προϊόντων, Πολιτιστικής Συνεισφοράς, Τουριστικής Ανάπτυξης , Τεχνολογίας, Επικοινωνίας, Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, Δημιουργικότητας, Εκπαιδευτικής Επιχείρησης καθώς και Ειδικοί Έπαινοι Συμμετοχήςαποφασίστηκε από την κριτική επιτροπή να δοθούν επιπροσθέτως στο πλαίσιο της επιβράβευσης των ομάδων που συμμετείχαν στις Εκθέσεις και θα ανακοινωθούν σε επόμενο email.

 

 

Συγχαρητήρια στους βραβευθέντες, στους διακριθέντες, αλλά και σε όλες τις μαθητικές επιχειρήσεις, για τη συμμετοχή και την άψογη συμπεριφορά τους καθώς και για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην παρουσίαση των επιτευγμάτων τους στις εμπορικές εκθέσεις!

 

Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στην έμπρακτη συνδρομή τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των εθελοντών-στελεχών επιχειρήσεων που υποστηρίζουν το πρόγραμμα ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ καθ’ όλη τη σχολική χρονιά και που με την αμέριστη συμβολή τους υλοποιήθηκε και επιβραβεύθηκε η διοργάνωση των εμπορικών εκθέσεων.

 

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τη συμβολή τους και για το χρόνο τους στη διαδικασία αξιολόγησης.

 

 

Tα αποτελέσματα των εμπορικών εκθέσεων δεν επηρεάζουν τη δυνατότητα συμμετοχής των ομάδων στον τελικό διαγωνισμό του προγράμματος «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016», που θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου 2016.

 

Η τελική ημερομηνία κατάθεσης των επιχειρησιακών σας πλάνων είναι η 30η Απριλίου. Τα επιχειρησιακά πλάνα (business plans) θα αξιολογηθούν και θα προκριθούν οι 10 καλύτερες μαθητικές εταιρίες στον τελικό διαγωνισμό της Αθήνας. Ο μεγάλος νικητής του τελικού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Τελικό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Λουκέρνη της Ελβετίας, στις 25-28 Ιουλίου 2016.

 

Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή όλων των μαθητικών επιχειρήσεων!!!

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στα υπόλοιπα στάδια του προγράμματος.

 

Με εκτίμηση,

 

 

Ελισάβετ Παυλίδη

Educational Programs Manager

Τηλ. 2130 788600
Fax.  2130 700066

E-mail: eliza.pavlidi@sen.org.gr

 

Σχολιάστε

Top