ΕΠΑΙΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ TRADE FAIRE 2016

2014-09-17 04.58.32

Αγαπητοί μαθητές, καθηγητές, εθελοντές καλησπέρα,

σας παραθέτουμε τους επαίνους των Εμπορικών Εκθέσεων – Trade Fair 2016. Οι διακρίσεις που αφορούν τις ξεχωριστές κατηγορίες Περιβαντολογική ΕυαισθητοποίησηΟικονομία, Πολιτισμός, Τουριστική Ανάπτυξη, Δημιουργικότητας,Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες, Τεχνολογία, Ενίσχυση Τοπικής Οικονομίας,Έκπαίδευση, Αειφόρο Ανάπτυξη, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα καθώς και Ειδικοί Έπαινοι Συμμετοχής αποφασίστηκε από την κριτική επιτροπή να δοθούν επιπροσθέτως στο πλαίσιο της επιβράβευσης των ομάδων που συμμετείχαν στις Εκθέσεις.

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Trashformers», Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου

Η εταιρεία Trashformers δίνει κίνητρο στους μαθητές να ανακυκλώνουν και να διατηρούν το σχολικό περιβάλλον καθαρότερο μέσω μίας διαδραστικής μπασκέτας που έχει δημιουργηθεί από ανακυκλώσιμα υλικά.

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «BUDGEE», PIERCE – Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας

Η επιχειρηματική πρόταση BUDGEE της μαθητικής επιχείρησης του Pierce είναι μια εφαρμογή για φορητές συσκευές τεχνολογίας που αποσκοπεί στη χρηματοοικονομική εκπαίδευση των νέων ηλικίας 13-18 ετών.

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «U.S.B Radio» (United States of Balkan Radio), Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Γέρακα

Η Α.Ε. εμπορικού χαρακτήρα με την επωνυμία United States of Balkan και το διακριτικό τίτλο U.S.B. Radio «The Art of Being a Balkanian» πρόκειται για ένα διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος μέσω της ιστοσελίδας και της εφαρμογής του (android app για smartphones και tablets) μεταδίδει ζωντανά ένα εύρος καλλιτεχνικού προγράμματος, το περιεχόμενο του οποίου αντλείται από τους πολιτισμούς των Βαλκανικών χωρών. Αποστολή του είναι η διεύρυνση θεμάτων ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, επικοινωνίας και εκπαίδευσης που αφορά τις τέχνες της μουσικής, του θεάτρου και του κινηματογράφου καθώς και τις διάφορες καλλιτεχνικές/ πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ που συμβαίνουν σε περιοχές των Βαλκανίων, προωθώντας τον διαβαλκανικό «εορταστικό τουρισμό» (festival tourism). Απώτερος σκοπός είναι η ενδυνάμωση της φιλίας και η ανάπτυξη καλών πρακτικών μεταξύ των Βαλκανικών χωρών για ευημερία, πρόοδο, εξέλιξη και σταθεροποίηση.

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «I.C.Touring», Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Η επιχείρησή μας αφορά υπηρεσίες ξενάγησης στον χώρο του Κάστρου των Ιωαννίνων στα πρότυπα των ξεναγών πόλης του εξωτερικού (city guides). Πρόκειται για μια οργανωμένη και διαδραστική ξενάγηση η οποία θα επικεντρώνεται στην ενημέρωση των ξεναγουμένων για την συνύπαρξη Χριστιανών, Εβραίων, Μουσουλμάνων στο Κάστρο της πόλης.

ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «WOOD PEN STICK», 1o Γυμνάσιο Ρόδου

H Wood Pen Stick δημιούργησε  ξύλινο στυλό με ενσωματωμένο στικάκι 8 GB, σε οικολογική συσκευασία. Συμπληρώνει μια σειρά από ξύλινα αντικείμενα με έξυπνο και ελκυστικό σχεδιασμό, που φιλοδοξούν να καλύψουν την ανάγκη για χρηστικά προϊόντα, σουβενίρ ή εταιρικά δώρα, που κρύβουν αξίες και τιμούν τον τόπο τους.

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Road’s», Ροδείων Παιδεία

Δημιουργία ενός gadget που ονομάζεται «Road’s» (= Rhodes + δρόμος), το οποίο τοποθετείται στο αυτοκίνητο και σε περίπτωση ατυχήματος ειδοποιεί 5 άτομα μέσω SMS, στέλνοντας τις συντεταγμένες του οχήματος. Θα γίνει προώθηση σε εταιρείες Rent a Car, ώστε να γνωρίζουν τον τόπο του ατυχήματος των πελατών τους και να προσφέρουν άμεση βοήθεια. Στο gadget έχει τοποθετηθεί GPS,GSM και αισθητήρας, και έχει σχεδιαστεί βάση δεδομένων.

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «S.P.E.S. & Σια Ο.Ε. (Solar Protection Energy System)», Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης

Η S.P.E.S. & Σια Ο.Ε. (Solar Protection Energy System) αποτελείται από 14 μέλη. Κύριο προϊόν της είναι η S.Sp.U.P. UP (Solar Spinning Umbrella Protection Up), μια πρωτοποριακή ομπρέλα της οποίας τα βασικά καινοτόμα χαρακτηριστικά της είναι τα εξής: α) Ηλιακά panels τα οποία κάνουν την ομπρέλα να περιστρέφεται ανάλογα με τη θέση του ήλιου, β) Συσσώρευση ηλιακής ενέργειας η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών.

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «LineΑpp», 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών

Η εφαρμογή LineApp είναι μια εφαρμογή συλλογής πόντων από τους χρήστες για κάθε αγορά τους από τα συμβεβλημένα στην εφαρμογή τοπικά ανεξάρτητα καταστήματα. Με τις αγορές από τις επιχειρήσεις που τους προτείνουμε οι χρήστες κερδίζουν πόντους που μπορούν να ξοδέψουν σε συμβεβλημένα καταστήματα της επιλογής τους, κερδίζοντας έτσι διάφορες προσφορές που προσδιορίζονται από το εκάστοτε κατάστημα

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «STIIR (START TO INVEST IN RESEARCH)», 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς

Το STIIR.NET (Start To Invest In Research) είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στην αγορά της επιστημονικής έρευνας στην Ελλάδα. Λειτουργεί ως ο ηλεκτρονικός χώρος όπου έρχονται σε επαφή ερευνητές, επιστημονικοί φορείς και επενδυτές.

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «OIKADE», Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

Η Oikade είναι μια προωθητική διαφημιστική εταιρία που στόχo της έχει την προώθηση καινοτόμων, βιολογικών, γεωργικών προϊόντων, δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια με τη διαδικασία της υδροπονίας, με την οποία αναφερόμαστε σε κάθε καλλιέργεια που δεν πραγματοποιείται σε έδαφος. Οι ρίζες των φυτών αναπτύσσονται είτε μέσα σε άλλα υλικά (υπόστρωμα), είτε σε νερό στο οποίο έχουν διαλυθεί όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία (θρεπτικό διάλυμα).

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «FoodLocker», Αριστοτέλειο Κολλέγιο

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία Foodlocker, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της εποχής, δημιούργησε το L.I.F.E.: ένα πλήρες γεύμα υπερτροφών για τους μετανάστες, που τους προσφέρει άμεσα το ενεργειακό και βιταμινικό ισοδύναμο για την επιβίωσή τους. Απευθυνόμαστε σε επιχειρήσεις οι οποίες στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης, προσφέρουν με τη μορφή χορηγίας μερίδες L.I.F.E. τις οποίες εμείς αποστέλλουμε στον Δήμο, την Εκκλησία και τις δομές ανθρωπιστικής βοήθειας στα μέρη όπου υπάρχει πρόβλημα. Οι χορηγοί μας εμφανίζονται στα κιβώτια και στο site μας.

 

 

ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.     ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Το Κυλικείο μας – Σου φέρνω να φας», 1ο ΕΕΕΕΚ Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Οι Μαθητές μας ΑΜΕΑ δημιουργούν επιχείριση «κυλικείο» σε σχολικό χώρο με την επωνυμία «Σου φέρνω να φας», η οποία εξυπηρετεί τρία σχολεία και σπουδαστές της νοηματικής γλώσσας. Οι μαθητές φτιάχνουν τοστ και άλλα προϊόντα, καθώς και καφέδες και αναψυκτικά. 

 

2.     ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης δημιουργεί και …επιχειρεί», ΕΕΕΕΚ Κοζάνης

Στο εργαστήριο Γεωπονίας- Τροφίμων- Περιβάλλοντος καλλιεργούμε και παράγουμε τα προϊόντα μας (καρότα, φράουλες, κ.λ.π) με απόλυτα βιολογικές μεθόδους. Στο εργαστήριο της Αυτόνομης Διαβίωσης γίνεται η επεξεργασία, συσκευασία και τυποποίησή τους. Στο εργαστήριο της Οικονομίας και Διοίκησης Υπαλλήλων γίνεται η προώθηση και γενικότερα το marketing των προϊόντων.

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Σκορδούλης», ΕΕΕΕΚ Πειραιά

Η επιχείρηση «Σκορδούλης» δραστηριοποιείται στην παραγωγή και πώληση προϊόντων από τη «μητέρα» γη. Τα προϊόντα που παράγει η επιχείρηση είναι αρωματικά λάδια, μαρμελάδες, ποτά και φρέσκα σκόρδα.

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ηλΕΕΕΕΚές ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ», ΕΕΕΕΚ Πύργου

     Επιχείρηση παραγωγής κατασκευής και τυποποίησης προϊόντων στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων του σχολείου μας.

 

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Ε.Ε.Ε…Ε.Κ.ΦΡΑΣΕΙΣ», ΕΕΕΕΚ Χανίων

     Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. είναι μονάδα ειδικής αγωγής. Στα εργαστήρια του σχολείου θα παρασκευάζονται γλυκά του κουταλιού, λικέρ, παράγωγα μελιού, κατασκευές με ξύλο-χαρτί, ανθοσυνθέσεις κ.ά. Τα προϊόντα θα πωλούνται από τους ίδιους τους μαθητές μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου και σε bazaar. Τα έσοδα θα καλύπτουν τις ανάγκες του σχολείου.

 

Συγχαρητήρια στους βραβευθέντες, στους διακριθέντες, αλλά και σε όλες τις μαθητικές επιχειρήσεις, για τη συμμετοχή και την άψογη συμπεριφορά τους καθώς και για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην παρουσίαση των επιτευγμάτων τους στις εμπορικές εκθέσεις!

 

Tα αποτελέσματα των εμπορικών εκθέσεων δεν επηρεάζουν τη δυνατότητα συμμετοχής των ομάδων στον τελικό διαγωνισμό του προγράμματος «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016», που θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου 2016.

 

Η τελική ημερομηνία κατάθεσης των επιχειρησιακών σας πλάνων είναι η 30η Απριλίου. Τα επιχειρησιακά πλάνα (business plans) θα αξιολογηθούν και θα προκριθούν οι 10 καλύτερες μαθητικές εταιρίες στον τελικό διαγωνισμό της Αθήνας. Ο μεγάλος νικητής του τελικού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Τελικό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Λουκέρνη της Ελβετίας, στις 25-28 Ιουλίου 2016.

 

Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή όλων των μαθητικών επιχειρήσεων!!!

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στα υπόλοιπα στάδια του προγράμματος.

 

Με εκτίμηση,

 

 

Ελισάβετ Παυλίδη

Educational Programs Manager

Τηλ. 2130 788600
Fax.  2130 700066

E-mail: eliza.pavlidi@sen.org.gr

 

www.senja.gr

Σχολιάστε

Top