ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 8ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;

10250915_619108121517434_1313685597_n

ΒΡΑΒΕΙΑ 8ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Πάμε Σινεμά;

Με μεγάλη επιτυχία έληξε η Τελετή Απονομής Βραβείων του 8ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά;», που έλαβε χώρα στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης το Σάββατο 26 Μαρτίου, με τη συμμετοχή 23 σχολείων από όλη την Ελλάδα. 23 ταινίες άλλοτε «χωρίς στυλ» αλλά με ύφος, ταινίες που δεν χαρίζονται σε κανέναν, ταινίες που «άλλοτε δείχνουν τα δόντια τους» και άλλοτε «βγάζουν γλώσσα», χαμηλόφωνες και καυστικές, σε κάθε περίπτωση όμως ταινίες φτιαγμένες με θράσος και κέφι. Την εκδήλωση στο κατάμεστο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθηνών, παρακολούθησαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και με την παρουσία τους, τα γέλια τους και τα σχόλια τους έδωσαν πνοή και υπόσταση στο αίτημα «Πάμε Σινεμά;».

Την Τελετή απονομής παρουσίασε η ηθοποιός Γιώτα Φέστα. Μας ταξίδεψε με τις νότες του στο πιάνο, ο Φώτης Λάμαρης.

Η Κριτική Επιτροπή που αποτελείτο από τους: Θόδωρο Αντωνίου, Ακαδημαϊκό, Συνθέτη και Διευθυντή του Προγράμματος Μουσικής του Hellenic American University, Χρίστο Μητσάκη, Μουσικολόγο, Μαέστρο, Χρήστο Δήμα, Σκηνοθέτη, Σπύρο Κασιμάτη, Εκπαιδευτικό, Αντιπρόεδρο Ε.Π.Β.Ε., Αργύρη Θέο, Διευθυντή φωτογραφίας και Αριάδνη Καβαλιέρου, Ηθοποιό, απένειμε τα παρακάτω βραβεία:

• Καλύτερη ταινία Δημοτικών Σχολείων: Ο Ελέφαντας, 2ο Δημ. Σχολείο Ν.Ηρακλείου Αττικής

• Καλύτερη ταινία Γυμνασίων Λυκείων: Are you talking to me?, 5o Λύκειο Ηλιούπολης

• Α΄ Βραβείο: Ο Σεπτέμβρης, Εκπαιδευτήρια ‘’Μάνεσης’’

• Β΄ Βραβείο: Στο Πάρκο, 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

• Γ΄ Βραβείο: Η Διήμερη, 9ο Δημοτικό Αμαρουσίου

• Βραβείο Κοινού: Σεροτονίνη, 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας

Τα Βραβεία απένειμαν οι: Νένα Παπαγεωργίου, χορογράφος, Ευαγγελία Φρυδά, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Αθηνά Παππά, ηθοποιός, Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος Hellenic American University, Δημήτρης Αρβανίτης, Γραφίστας.

Στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Πάμε Σινεμά;», Αντώνης Κιούκας, υπογράμμισε «την παντελή αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την πραγματοποίηση του «Πάμε Σινεμά;» το 2015, γεγονός που συμβαίνει πρώτη φορά στην δεκαπενταετή λειτουργία του προγράμματος. Κάτι τέτοιο συμβαδίζει με την γενικότερη απαξίωση των τεχνών, του πολιτισμού και της ίδιας της έννοιας της παιδείας από την πολιτική ηγεσία της χώρας. Όμως εσείς παιδιά συνεχίστε να ονειρεύεστε, να σκηνοθετείτε και να πρωταγωνιστείτε στην ίδια τη ζωή σας. Γιατί κατοικείτε το σπίτι του αύριο, που εμείς, οι μεγάλοι, δεν πρόκειται να επισκεφτούμε ούτε στα πιο τρελά όνειρα μας».

Ευχαριστούμε θερμά τα Σχολεία που συμμετείχαν και το Hellenic American University / Hellenic American College για την υποστήριξη και φιλοξενία της εκδήλωσης.

Σχολιάστε

Top