ΤΟ 6ο ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ TRADE FAIRE 2016/1-4-2016

photo2

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ 6ου ΓΕ.Λ. ΚΑΙ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΗ 10η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Σημαντική υπήρξε η συμμετοχή δύο Λυκείων της πόλης μας στη 10η Μαθητική Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, του Προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματικότητας, με τίτλο: «Εικονική Επιχείρηση 2016», που διοργανώθηκε από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (Σ.Ε.Ν.), την Παρασκευή (1/4), στον χώρο του Εμπορικού Κέντρου «The Mall Athens».

 

Πιο συγκεκριμένα, η Α΄ Τάξη του 6ου ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας παρουσίασε -στο περίπτερο 26- την Εικονική Μαθητική Επιχείρηση, με τίτλο: «inews schooll company», ενώ η Β΄ Τάξη του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας παρουσίασε -στο περίπτερο 27- την Εικονική Μαθητική Επιχείρηση, με τίτλο: «11+», επιτυγχάνοντας μια αξιοπρεπή παρουσία στην πρωτοποριακή αυτή έκθεση.

 

Η μεν Εικονική Επιχείρηση του 6ου ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας, με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό-Λυκειάρχη κ. Ηλία Κουρκουλάκο και τους εθελοντές κ.κ. Αναστάσιο Κουτσό και Νίκο Μιστιλλίογλου (MetLife), σχετιζόταν με τη δημιουργία και λειτουργία Δημοσιογραφικού Ομίλου (ραδιόφωνο, ηλεκτρονική εφημερίδα, τηλεοπτικά «σποτ»), με αντικείμενο εργασιών την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών, που μεταδίδονται από το Μαθητικό Ραδιόφωνο (http://www.europeanschoolradio.eu), τη σύνταξη άρθρων που αναρτώνται στην ηλεκτρονική τους εφημερίδα, καθώς και την παραγωγή τηλεοπτικών «σποτ» με κοινωνικό περιεχόμενο, που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της μαθητικής εταιρείας τους και σε σχετικούς ιστότοπους που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι μαθητές (www.radiofonomme.blogspot.gr).

 

Η δε Εικονική Επιχείρηση του 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας, με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κ. Ειρήνη Καϊμακάμη,την κ.Γεωργία Πολίτη και την εθελόντρια κ. Μαριλένα Φυντικάκη (ΤΙΤΑΝ), είχε σαν αποστολή την προσφορά ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού, με στόχο την αποδοχή και διαχείριση της διαφορετικότητας και την εκπαίδευση των μαθητών/τριών στα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Ο   ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ   ΤΟΥ  6ου

ΓΕΛ  ΝΕΑΣ   ΙΩΝΙΑΣ

 

ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΚΟΣ   ΗΛΙΑΣ

 

 

Σχολιάστε

Top